Η Τουρκία χτίζει τείχος 82 χλμ. στα σύνορα με την Συρία

Η Τουρκία χτίζει τείχος 82 χλμ. στα σύνορα με την Συρία Facebook Twitter
1

Τείχος 82 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία χτίζει η Τουρκία, σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες του οποίο επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Dogan. Το τείχος υψώνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες,  στα σημεία όπου έχουν δημιουργηθεί εντάσεις, μεταξύ των επαρχιών Κιλίς και Γκαζιαντέπ.

Στην περιοχή τοποθετούνται ήδη πλάκες από σκυρόδεμα ύψους 4 μέτρων. Η τουρκική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ενώ το AP θυμίζει την ίδια ώρα ότι  τον Αύγουστο η Τουρκία είχε αρχίσει την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία στην περιοχή της πόλης του Reyhanli, "ένα κύριο σημείο λαθρεμπόριου».

Λέγεται ότι οι Τούρκοι ήδη ξεκίνησαν την κατασκευή, με στόχο η όποια διέλευση ατόμων από τη Συρία προς την Τουρκία, από τα σημεία της μεθορίου όπου στο έδαφος της Συρίας επικρατούν οι δυνάμεις των τζιχαντιστών, να γίνεται μόνο από ελεγχόμενα μέρη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM
Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Διεθνή / Οι Παλαιστίνιοι και τα αραβικά κράτη απορρίπτουν την πρόταση του Τραμπ για την ανάληψη ελέγχου της Γάζας

Το σχέδιο Τραμπ έχει απορριφθεί ήδη από χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία και η Αίγυπτος, καθώς και από βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ. Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε μορφή εξαναγκαστικής μετακίνησης πληθυσμού θα συνιστούσε εθνοκάθαρση
LIFO NEWSROOM