Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Θα πω στη Μισέλ ότι με συνέκριναν σήμεραμε το Μέγα Αλέξανδρο. Είμαι περίεργοςνα δω αν αυτό θα μου εξασφαλίσει λίγοπερισσότερο σεβασμό. Το αφεντικό είναιακόμη αυτή».

Ο Μπαράκ Ομπάμα ενθουσιάζεταιαπό τη σύγκριση του ΑρχιεπισκόπουΑμερικής Δημητρίου (ή τον παίρνει στοψιλό)

«Όταν έναπρόσωπο με επιρροή, θρησκευτική ήπολιτική προσωπικότητα, κάνει μία ψευδήεπιστημονική δήλωση που μπορεί νακαταστρέψει την υγεία εκατομμυρίωνανθρώπων, πρέπει να την αποσύρει και ναεπανορθώσει δημοσίως... Ο,τιδήποτελιγότερο από τον Πάπα θα ήταν πελώριακακή υπηρεσία προς το κοινό και τουςανθρώπους της υγείας, συμπεριλαμβανομένωνπολλών χιλιάδων καθολικών που εργάζονταιακούραστα για να προσπαθήσουν ναεμποδίσουν την εξάπλωση του HIV/AIDSπαγκοσμίως».

Και οι λέξειςσκοτώνουν... Η ιατρική επιθεώρηση«Lancet», από τις πλέονέγκριτες παγκοσμίως, καλεί τον Πάπα ναπάρει πίσω τη δήλωσή του ότι το προφυλακτικόεπιδεινώνει τη μάστιγα του HIV/AIDS.

«Δεν νομίζω ότι η πλειονότητα τωνπολιτικών μπορεί ν' αντιμετωπίσει τηνκρίση. Είδα με τα μάτια μου πολιτικήεκδήλωση στην Κρήτη όπου είχαν έρθειτα πούλμαν με τους χειροκροτητές. Νόμιζαότι ήμουν στο Μεσαίωνα».

Αθήνα-Βρυξέλλες 500 χρόνια...Ο ομογενής ΓιώργοςΧατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής με τογερμανικό FDP, για τοελληνικό πολιτικό φολκλόρ.

«Είμαστε θυμωμένοι που οι πλούσιοι ζουνμέσα στη χλιδή, ενώ οι απλοί άνθρωποιαπολύονται και χάνουν τα σπίτια τους.Οι τραπεζίτες θα πρέπει να φυλακίζονται.Αυτή είναι μόνο η αρχή».

Ποιος μου χτυπάτην πόρτα; Μέλη της οργάνωσης «Τα αφεντικάτων τραπεζών είναι εγκληματίες» προκαλούνζημιές στο σπίτι και στο αυτοκίνητο τουΦρεντ Γκούντγουιν, πρώην διευθύνοντασυμβούλου της Royal Bankof Scotland, πουοδήγησε την τράπεζα στα πρόθυρα τηςχρεωκοπίας και πήρε σύνταξη ενόςεκατομμυρίου δολαρίων...

«Ο Αλμούνια και ο κάθε Μαμούνιας θέλεινα κάνει τη δουλειά του κι εμείς κάνουμετη δική μας. Δεν ψήφισε ο λαός τονΜαμούνια, τον Καραμανλή ψήφισε».

Λείπει ο βαθύς κριτικόςλόγος από την πολιτική. Το κενό συμπληρώνειο Γεράσιμος Γιακουμάτος (όταν απουσιάζειη Θώδη). 

«Μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια».

Η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ»αποκαλύπτει ότι μπλούζα με αυτό τοσύνθημα φορέθηκε από ανεξακρίβωτοαριθμό Ισραηλινών στρατιωτών μετά τοτέλος της βασικής τους εκπαίδευσης. Ημπλούζα δείχνει στο στόχαστρο μια έγκυομουσουλμάνα.

«Λυπάμαι για την οποιαδήποτε ντροπήπροκάλεσα στην Τζάκι. Κατανοώ απόλυτατο λόγο που πολλοί εκνευρίστηκαν καιπροσεβλήθησαν».

Μάντεψε τι κάνω τα βράδια πουλείπεις. Ο Ρίτζαρντ Τίμνει, σύζυγος τηςΤζάκι Σμιθ, υπουργού Εσωτερικών της Μ.Βρετανίας, παραδέχεται ότι νοίκιασετσόντες και τις χρέωσε στο υπουργείο. 

«Ομως είναιλίγο ενοχλητική μια κολακεία προς τουςνέους, συχνά κομφορμιστική. Οι νέοιβέβαια φαίνονται πιο ελεύθεροι, όμωςυιοθετούν ρόλους (το είχα διαβάσει σ'ένα κείμενο του Παζολίνι), έχουν ανάγκητους ρόλους, βλέπουν πολύ τηλεοπτικέςσειρές, είναι φορτωμένοι με ιδεολογίες.Οι γέροι, αντίθετα, δεν έχουν ανάγκητους ρόλους, απαλλασσόμενοι σταδιακάαπό τις πεποιθήσεις και τις ελπίδες πουμας καταδυναστεύουν σε όλη μας τη ζωή.Θα σας προτείνω το ποίημα του ΝικόλαουΚάλα "Προς την αγάπη": "Μόνον μετά,αφού κατενοήθη η ματαιότητα κάθεκαινούργιας προσπάθειας / ο βίος έχειπιθανότητες να γίνει έξοχος..."».

Ο Αργύρης Μπακιρτζής των ΧειμερινώνΚολυμβητών για το χάσμα των γενεών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ