«Ξένοι» στην ίδια πόλη

«Ξένοι» στην ίδια πόλη Facebook Twitter
Οι μετανάστες απεργοί πείνας στη Νομική.
0

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ξανάγινε επίκαιρο με αφορμή την ολιγοήμερη κατάληψη της Νομικής από 237 Αφγανούς, κυρίως, μετανάστες που διεκδικούσαν τη νομιμοποίησή τους. Πέρα από τις ευρύτερες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές του παραμέτρους, το θέμα παρουσιάζει και ειδικό LGBT ενδιαφέρον.

ΑΦΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν εξαιτίας ΚΑΙ του ερωτικού τους προσανατολισμού. Χαρακτηριστική ήταν προ ετών η περίπτωση Ιρανού που διατηρούσε σχέση με Έλληνα κι απέφυγε την απέλαση ύστερα από ενέργειες ακτιβιστών. Αν επέστρεφε στο Ιράν ως «σεσημασμένος» ομοφυλόφιλος, πιθανότατα θα τον κρεμούσαν. Περιπτώσεις σαν κι αυτή έχουν απασχολήσει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προφανώς δικαιούνται ή θα 'πρεπε να δικαιούνται άσυλο.

ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των μεταναστών σήμερα προέρχεται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα χωρών με ιδιαίτερα συντηρητικές παραδόσεις. Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός τους και η ανυπαρξία σωστής μεταναστευτικής πολιτικής ευνοούν παραβατικές συμπεριφορές κι αλλάζουν πολιτισμικά δεδομένα. Άνθρωποι που θεωρούν τις γυναίκες και πολύ περισσότερο τους ομοφυλόφιλους, ιδίως τους πιο θηλυπρεπείς, υποδεέστερα όντα επόμενο είναι να γίνονται επιθετικοί και ρατσιστές όταν νιώσουν ότι «τους παίρνει». Ειδικά όταν παράλληλα αιωρούνται απωθημένα καταπιεσμένων επιθυμιών. Αρκετές οι μαρτυρίες για παρόμοια περιστατικά στο αθηναϊκό downtown. Και να φανταστεί κανείς ότι οι γκέι λογίζονται συνήθως για «σύμμαχοι»!

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, στην πλειοψηφία των μεταναστών, που σίγουρα είναι πιο κουλ ή απλά έχουν άλλες προτεραιότητες κι αγωνίες, αλλά στα πιο λούμπεν στοιχεία. Η κατηγορία αυτή δημιουργεί προβλήματα (λεκτικές αλλά και σωματικές επιθέσεις, κλοπές κ.λπ.) σε γκέι κόσμο, ακόμα και σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ, άσχετα που μερίδα της συχνά βιοπορίζεται εκπορνευόμενη σ' αυτόν ακριβώς τον κόσμο. Κάπως έτσι βρήκε «πάτημα» να εκλεγεί προ δεκαετίας ο ανοικτά γκέι Ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Πιμ Φόρτουιν, που εντέλει δολοφονήθηκε. Έτσι καλλιεργείται αντίστοιχα και η «ισλαμοφοβία» που καταλόγισε στην LGBT κοινότητα η Τζούντιθ Μπάτλερ στην περσινή Berlin Pride.

ΟΠΟΤΕ, ΤΙ; Σηκώνουμε φράχτες, σκάβουμε τάφρους, εφευρίσκουμε νέους «εχθρούς»; Όχι, βέβαια. Είναι, όμως, καιρός οι αλληλέγγυοι αλλά και οι LGBTQ οργανώσεις να ξεκινήσουν δουλειά ΚΑΙ μέσα στις κοινότητες των μεταναστών. Γιατί η αποδοχή του «άλλου» κι ο σεβασμός των ανθρω- πίνων δικαιωμάτων οφείλουν να είναι αμοιβαία.

Queer Week

3/2 Αρκούδες που δεν ξεχειμωνιάζουν: Deep Beary Session κάθε Πέμπτη στο Big Bar, Φαλαισίας 15, Γκάζι • 4/2 Φάτε μάτια ψάρια: Strip show by X Action Zone τις Παρασκευές στην Alexander sauna, Μ. Αλεξάνδρου 134, Γκάζι • 4/2 Για ζόρικα κόλπα: Macho Day κάθε Παρασκευή στη Flex sauna, Πολυκλείτου 6, Μοναστηράκι • 6/2 Always on Sunday στο Holly Bar από 2 μ.μ. μ ε ό μ ο ρ - φες σόουλ, f u n k y , h o u s e , electro μουσικές κι εκλεκτό μπουφέ (τρως όσο θες με 12 ευρώ, κρασιά καφέδες, τσάγια, χυμοί κερασμένα). Κων/πόλεως 70, Γκάζι • 7/2 Μποξεράκι vs. σώβρακο: Η Δευτέρα είναι Underwear Day στο FcuΚ club, Κελεού 6, Γκάζι • 8/2 & 9/2 (όπως και κάθε Τρίτη- Τετάρτη): Cocktail happy hour 6-10 μ.μ. Με 6 ευρώ χτυπάς όσα κοκτέιλ αντέχεις. Kinky cafe, Μ. Αλεξάνδρου 24, Γκάζι.

Lgbtqi+
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα στην κορυφή των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με τη ΔιαΝΕΟσις

Lgbtqi+ / Η Ελλάδα στην κορυφή της κατάταξης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με τη ΔιαΝΕΟσις

Η μελέτη αναδεικνύει και τον κρίσιμο ρόλο των κοινωνικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και της έγκυρης και συνεχούς πληροφόρησής του για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα
THE LIFO TEAM
«Ούτε τα κουτσομπολίστικα μέσα δεν ασχολούνται πια με το πόσα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια παντρεύτηκαν»

Lgbtqi+ / «Ούτε τα κουτσομπολίστικα μέσα δεν ασχολούνται πια με το πόσα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια παντρεύτηκαν»

Ο Γιώργος Τσιτιρίδης, ένας από τους γνωστότερους και πιο δραστήριους ΛΟΑΤΚΙ+ και όχι μόνο ακτιβιστές της Θεσσαλονίκης, αφηγείται τη ζωή, τη δράση του και μαζί κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας της πόλης του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM