September Issue

September Issue Facebook Twitter
0

AB FAB. Στο ΤΩΡΑ Κ44 την Πέμπτη (08/09) πάρτι του Fab Liquid Studio (εκεί όπου έχει γεννηθεί η μισή ελληνική εναλλακτική δισκογραφία τα τελευταία χρόνια) με τους Άρη Ζέρβα και Νίκο Αγλούπα στα decks, την Παρασκευή (09/09) δεύτερο Kill The Pacmen Party με τους Kris Riot, Postriper, Upsetter (You Say Party! We Say Yeah!) και P, Sam Called Me Dustin Caster (Flippinradio) στα πλατό με indie, r’n’r, electronica, nu disco, dubstep, electro, indietronica, post-punk revival και dance punk μουσικές. Το Σάββατο (10/09) κλασικά ο Tall Guy As DJ, την Τρίτη (13/09) οι Wedding Singers σ’ ένα πάρτι που θα λειτουργήσει και ως after του Ark Festival που θα γίνεται την ίδια μέρα στην Τεχνόπολη και, τέλος, την Τετάρτη (14/09) διασκευές σε πανκ και ska κομμάτια απ’ τους Νίκο Νεόφυτο, Χρήστο Κρητικό (Bad Bid), Νίκο Τσιολέκα (Day Oof) και Βίκτωρα Τσιολέκα.

COMIC WORLD. Στο Bios την Παρασκευή (09/09) οι Arte Fiasco διοργανώνουν ένα tribute στον «μεγάλο» κομίστα Warren Ellis με προβολή του ντοκιμαντέρ του Patrick Meaney [στο οποίο μιλάνε για το έργο του Ellis γνωστά ονόματα απ’ τον κόσμο των κόμικ, όπως ο Matt Fraction (Casanova, X-Men), ο Darrick Robertson (Transmetropolitan, X-men, The Boys) και o Joe Quesada (δημιουργικός διευθυντής της Marvel Comics)], έκθεση από Έλληνες illlustrators (όπως οι Τάσος Παπαϊωάννου, Βασίλης Γκογτζίλας κ.ά.), εμπνευσμένη απ’ τους διαλόγους και την ατμόσφαιρα των κόμικ του Ellis, και τέλος λάιβ εμφανίσεις απ’ τους Pan Pan, ION, MicrOOndaS και Egg Hell.

THE FESTIVAL. Στο Six D.O.G.S, την Παρασκευή (09/09) και το Σάββατο (10/09) η τρίτη έκδοση του Φεστιβάλ Ένtechno, μ’ ένα εξαιρετικό line up (αναλυτικά, σε άλλο σημείο της εφημερίδας).

ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ. Στο Mo Better την Παρασκευή (09/09) επιστρέφουν τα Live Sessions που διοργανώνει η Ινώ Μέη, με τους (heavy με thrash στοιχεία) Valet Parn και τους (grindcore) One Of These Days ν’ ανεβαίνουν στη σκηνή του μαγαζιού. Μετά τα λάιβ ακολουθεί το dj set της Μέη. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ. Στο Animal την Παρασκευή (09/09) θ’ ανέβει στα decks ο Vinny Gruvhunter, ο κορυφαίος Πορτορικανός DJ και παραγωγός, με περισσότερα από 10 χρόνια στο ενεργητικό του και πραγματικά σπουδαίες συνεργασίες όπως οι John Legend, Diane Ross, Mάικλ Τζάκσον. Μαζί του ο DJ Pascal.

DATA ERROR. Στο Second Skin την Παρασκευή (09/09) o DATA, ο «τρομερός» παραγωγός απ’ το Δυτικό Λονδίνο, που επιστρέφει στην Αθήνα σε μια παραγωγή της ομάδας Werk. Μαζί του οι Insom, Reggaelize Dub, Junior K, Kenesis και Kredo.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM