ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Προς Θεού: Μην πατήσεις το Like!

Προς Θεού: Μην πατήσεις το Like! Facebook Twitter
0

Προς Θεού: Μην πατήσεις το Like! Facebook Twitter



ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ: ΟΧΙ ΤΟ LIKE!

Μέχρι και 15 χρόνια φυλακή κοστίζει στην Ταϊλάνδη ένα like για όσους χρήστες του facebook τολμήσουν να πατήσουν το «Κοινοποίηση» ή «Μου αρέσει» σε εικόνες ή άρθρα προσβλητικά για τη μοναρχία της χώρας. Η αύξηση των διώξεων με το πρόσχημα της προσβολής στο πρόσωπο του μονάρχη έχει φτάσει στο 1.500%. Τον Μάρτιο, ταϊλανδέζικο δικαστήριο καταδίκασε διαχειριστή σάιτ σε 13 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της δυσφήμησης της μοναρχίας - και με τρία επιπλέον έτη για την παραβίαση του νόμου του εγκλήματος πληροφορικής (!).




ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;

Προς Θεού: Μην πατήσεις το Like! Facebook Twitter

[όχι, δεν είναι το ντουέτο του Burial με τον Ανδρέα Ευαγγελόπουλο!]

Στο μουσικό του μπλογκ «ΠΟΠ!» στο lifo.gr ο Γιώργος Κοκονίδης έβαλε την επιλογή της επιτροπής μουσικοκριτικών. Νικητής ήταν το «Agadoo» των Black Lace. (Εμένα, όμως, μ’ αρέσει: μου θυμίζει τέλεια τραγούδια του Χάρρυ Κλυνν και καρναβάλια). Ζήτησε, ωστόσο, και τη γνώμη αναγνωστών για τα χειρότερά τους. Να μερικές απαντήσεις:

«Οι μεταλοκλαψομπαλάντες τύπου Scorpions / Freestyler - Bomfunk MCs / Total eclipse of the heart - Bonny Tyler / Samwell - what what (in the butt) / Down on my knees - Ayo (“Πόσο ν’ αντέξεις πια τόσο παρακάλι και τσιρίδα;”) / Cheri Cheri Lady - Modern Talking / I Like to Move it Move it (και στα ελληνικά ως “Γουστάρω να χορεύω”) / Όλη η Reggae... Έτσι κι αλλιώς, σαν ένα τραγούδι είναι».




ERASΕ.

Ακόμα και απ’ τη διαγραφή ολόκληρου του ελληνικού χρέους, προτιμώ τη διαγραφή όλων των σχολίων όλων των Ελλήνων απ’ όλα τα site όλου του ίντερνετ. (@kakia_analiti )




Οι συμβουλές της γιαγιάς


Προς Θεού: Μην πατήσεις το Like! Facebook Twitter


Μια γιαγιά με σόσιαλ μίντια ευαισθησίες και πολύ χιούμορ μας αποκαλύπτει τι της έμαθε η ηλεκτρονική ζωή. Στο μπλογκ του Πάνου Μιχαήλ. 



BLOGOVISION 2011.

Ξεκινά σήμερα η ψηφοφορία για τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς, τον θεσμό που ξεκίνησε ο Gone4Sure και στον οποίο φέτος συμμετέχουν πάνω από 130 Έλληνες μπλόγκερ. Στα μπλογκ τους θα παρουσιάσουν με αντίστροφη μέτρηση και ξεκινώντας απ’ το Νο 20 τους αγαπημένους τους φετινούς δίσκους (και θα βλέπουν και τι ψηφίζουν οι υπόλοιποι). Η blogovision έχει πλάκα κι ενδιαφέρον και γι’ αυτούς που δεν ψηφίζουν, αλλά απλώς διαβάζουν. Πληροφορίες εδώ.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Προς Θεού: Μην πατήσεις το Like! Facebook Twitter

[φωτο πάνω: Το ξέρατε ότι το χρηματιστήριο στεγάζεται σήμερα σ' αυτό το κιτς κτίριο;!]

Την ώρα που οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν το κέντρο, τα κτίρια των ταμείων και των δημόσιων φορέων μένουν άδεια. Χάρη στο μπλογκ της Δέσποινας Τριβόλη, έχουμε το top-3, με αντίστροφη μέτρηση…


#3 Πρώην Εφετείο Αθηνών - οδός Σωκράτους

Παραμένει αχρησιμοποίητο 11 ολόκληρα χρόνια. Ανήκει στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα. Πριν από δυο χρόνια έμεναν εδώ πάνω από 600 μετανάστες σε άθλιες συνθήκες. Από τότε που τους έδιωξαν το κτίριο φυλάσσεται από σεκιούριτι.


#2 Μέγαρο του ΙΚΑ - Πλατεία Κουμουνδούρου

Κρίθηκε ότι χρειαζόταν ενίσχυση μετά τον σεισμό του 1999, αλλά απλώς εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του. Στο μεταξύ, τα νοίκια τρέχουν και το κτίριο κάθεται μόνο κι έρημο.


#1 Πρώην Υπουργείο Παιδείας - οδός Μητροπόλεως

Ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι η Εκκλησία- έχει κάνει 9 διαγωνισμούς από το 2007 και έχουν αποβεί όλοι άκαρποι (προφανώς, μόνο το ελληνικό Δημόσιο μπορούσε ν’ αντεπεξέλθει στο υπέρογκο νοίκι)…




ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ:

Μου είναι πάρα πολύ χρήσιμη η άποψη του κάθε βλάκα για την κρίση. Συγχαρητήρια σε όλους τους δημοσιογράφους. (@Theocharis) 

-----------------------

(*Περισσότερα κάθε μέρα, όλη μέρα, στο Bits and Pieces.)

TV & Media
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Με απεργία την ημέρα των αμερικανικών εκλογών απειλούν οι τεχνικοί της εφημερίδας

Διεθνή / New York Times: Με απεργία την ημέρα των αμερικανικών εκλογών απειλούν οι τεχνικοί της εφημερίδας

Ζητούν υψηλότερους μισθούς και μεγαλύτερη ευελιξία στην εξ αποστάσεως εργασία - Γιατί κάποια αιτήματά τους χαρακτηρίζονται παράλογα και ποια είναι η στάση των δημοσιογράφων των New York Times
LIFO NEWSROOM