Γαλλία: Συναγερμός στις αρχές από τη σύλληψη γυναίκας με ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης

Γαλλία: Συναγερμός στις αρχές από τη σύλληψη γυναίκας με ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης Facebook Twitter
0

Μια 23χρονη γυναίκα, συνελήφθη στο Μονπελιέ, μαζί με τον 25χρονο σύζυγό της, καθώς, όπως ανακάλυψε η αστυνομία, πάνω της βρέθηκε ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης την οποία είχε αγοράσει μέσω ίντερνετ.

Σύμφωνα με την Le Parisien, πηγές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφεραν ότι η γυναίκα που πρόσφατα είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ.  ισχυρίστηκε ότι ήθελε την κοιλιά για να έχουν προνομιακή μεταχείριση από τις αεροπορικές εταιρείες, ωστόσο το ότι η κοιλιά ήταν τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο ενισχύει τις υποψίες της αστυνομίας πως  πιθανόν αποσκοπούσε να κρύψει αντικείμενα από τους ανιχνευτές μετάλλων. Επίσης είχε κληρονομήσει πρόσφατα μια κληρονομιά που την έκανε να μην έχει ανάγκη τέτοια «τεχνάσματα».

Ένα άλλο στοιχείο που βάζει σε υποψίες τους ερευνητές είναι ότι η νεαρή γυναίκα έχει κάνει έρευνες σχετικά με τις γυναίκες-καμικάζι ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία της να πεθάνει σαν μάρτυρας στη Συρία.

Στη διάρκεια της ανάκρισης δεν κάθισε καθόλου, αλλά ήταν όρθια συνεχώς και γονάτιζε για να προσευχηθεί», ανέφερε αξιωματικός.

Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι οι αρχές ανακάλυψαν στο σπίτι του ζευγαριού υλικό που θεωρείται «ιδιαίτερα σοκαριστικό», ενώ διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι είχε παρακολουθήσει και βίντεο με τις φρικαλεότητες του ISIS.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας στο Παρίσι, αρμόδιος για την τρομοκρατία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM