Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

(+ το καθημερινό STARFAX)

Κριός

Η συγκυρία είναι ασυνήθιστα ευνοϊκή και σας ενθαρρύνει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, επενδύοντας σε ανθρώπους και καταστάσεις που μέχρι πριν λίγο φοβόσασταν. Ο ερωτικός τομέας χρήζει άμεσης αναθεώρησης και το ξέρετε κι εσείς καλά. Μην επιμένετε άλλο σε ειδύλλια που αποδείχτηκαν είτε μέτρια είτε εντελώς ανούσια από φόβο προς οτιδήποτε νέο. Καιρός να πειραματιστείτε, βγαίνοντας από τη ζώνη ασφαλείας στην οποία είχατε βολευτεί το τελευταίο διάστημα. Οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι σας ασκούν μεγάλη έλξη και καλά θα κάνετε να μην αγνοήσετε την εκρηκτική χημεία που δημιουργείται ανάμεσά σας. Ναι, οι ενδοιασμοί σας ενδέχεται να είναι δικαιολογημένοι, αλλά το κακό ιστορικό σας δεν μπορεί να σας κρατάει πίσω μια ζωή. Πείτε «ναι» στις μεγάλες προκλήσεις. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, μην αψηφήσετε τώρα τη δεδομένη ιεραρχία. Στην πορεία θα υπάρξουν ευκαιρίες για να κάνετε την επανάστασή σας.

Ταύρος

Σε αυτήν τη φάση το μόνο που μπορεί να σας ηρεμήσει είναι η αποστασιοποίηση. Απομακρυνθείτε (είτε προσωρινά, είτε μόνιμα) απ' ό,τι σας ρίχνει ψυχολογικά και από εκείνους που σας υπονομεύουν σε πρακτικό επίπεδο. Αφοσιωθείτε στα πρόσωπα που έχουν τη δύναμη να τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας και να φορτίσουν τις μπαταρίες σας – δεν είναι κακό, άλλωστε, να παραδεχτείτε ότι είστε ευάλωτοι και ότι χρειάζεστε μια κάποια ενίσχυση. Η Αφροδίτη ευνοεί το φλερτ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πρέπει να πέσετε με τα μούτρα σε κάτι ερωτικό. Βολιδοσκοπήστε, απολαύστε με μέτρο το παιχνίδι της προσέγγισης και σταδιακά θα μπορέσετε και πάλι να καταστρώσετε ένα σχέδιο για κάτι σοβαρότερο. Μη βιαστείτε να απαντήσετε σε επαγγελματικές προτάσεις, ειδικά αν δεν έχετε όλα τα δεδομένα στη διάθεσή σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές των Υδροχόων, ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία.

Δίδυμος

Αυτή την εβδομάδα το πρόβλημα μπορεί εύκολα να γίνει προτέρημα, γι' αυτό μην απελπίζεστε όταν τα βλέπετε σκούρα. Ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά, η διαίσθησή σας μπορεί να σας υποδείξει εκείνη την κατεύθυνση στην οποία σας συμφέρει να στραφείτε για να ανατρέψετε μία πολύ αρνητική κατάσταση (κι αυτό αφορά κάθε τομέα της καθημερινότητας). Όσον αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, μην πάρετε τοις μετρητοίς όλα όσα σας λένε οι φίλοι και οι γνωστοί, γιατί το πιθανότερο είναι να εννοούν ελάχιστα από αυτά. Ευτυχώς, ο Δίας σας βοηθάει να διακρίνετε το σοβαρό απ' το μη σοβαρό και να αποφύγετε τις κούφιες υποσχέσεις και, φυσικά, τους ανθρώπους που τις εκστομίζουν. Σταθερά τα ερωτικά σας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε τη σχέση ή το ειδύλλιό σας.

Καρκίνος

Μην επαναπαύεστε σε μια δεδομένη κατάκτηση, γιατί στην πραγματικότητα το πρόσωπο που βρίσκεται δίπλα σας θέλει να σας βλέπει διαρκώς να μάχεστε γι' αυτό. Ίσως σας φαίνεται λίγο μάταιο όλο αυτό, αλλά δεν έχετε άλλη επιλογή. Δείξτε το ενδιαφέρον σας με κάθε ευκαιρία για να κρατήσετε άσβεστη τη φλόγα του πάθους (από την οποία, κακά τα ψέματα, εξαρτώνται, λίγο-πολύ, τα πάντα). Ο Κρόνος σας στρέφει σε έναν καινούργιο επαγγελματικό ορίζοντα, για τον οποίο έχετε (και με το δίκιο σας) αρκετές αμφιβολίες. Μήπως, όμως, έχει έρθει η ώρα να πειραματιστείτε και να απαλλαχθείτε (προσωρινά ή οριστικά) από τα συνηθισμένα σας κωλύματα; Μην αφήνετε τους ενδοιασμούς να σας κρατάνε πίσω, δώστε σε καθετί νέο την ευκαιρία να σας εκπλήξει, κι ας κάνετε και λάθος. Οι Σκορπιοί είναι οι πιο γενναίοι σύμμαχοί σας αυτές τις μέρες, υπολογίστε άφοβα στη βοήθειά τους.

Λέων

Μην αρκεστείτε σε κάτι μέτριο, εφόσον μπορείτε να διεκδικήσετε όλο το πακέτο με πολύ συμφέροντες όρους, Λέοντες. Αυτή την εβδομάδα τα πάντα είναι θέμα τσαγανού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θράσους. Δεν σας λείπει τίποτα, επομένως ορμήστε χωρίς δεύτερες σκέψεις σ' αυτό που ορέγεστε και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Ο  Άρης ενισχύει τους τολμηρούς, τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ερωτικά σας, αυξήστε τις απαιτήσεις σας και μη συμβιβαστείτε με ψίχουλα. Οι εκπτώσεις και οι υποχωρήσεις που κάνατε στο παρελθόν δεν πρέπει να σας επηρεάσουν τώρα. Στο σκέλος των επαγγελματικών, επενδύστε περισσότερο στη συνεργασία και μην υποκύψετε σε εκβιασμούς, άμεσους ή έμμεσους. Το πράγμα θα κυλήσει πολύ πιο άνετα, αν φερθείτε διπλωματικά και μοιραστείτε με κάποιον άλλο το βάρος που φέρετε.

Παρθένος

Δεν βαρεθήκατε να επιπλέετε σε μια θάλασσα αμφιβολίας και καχυποψίας; Όλα δείχνουν, πάντως, πως με μία καίρια κίνηση μπορείτε να γλιτώσετε μπόλικο χρόνο και κόπο, εγκαταλείποντας τη βολική στασιμότητα κι επιχειρώντας κάτι επικίνδυνο, αλλά φιλόδοξο. Η Αφροδίτη σας επιφυλάσσει πολλές νέες γνωριμίες αυτές τις μέρες (ίσως περισσότερες απ' όσες χρειάζεστε στην πραγματικότητα), γεγονός που σας δίνει την ευκαιρία να ψαχτείτε χωρίς περιορισμούς σε ένα μεγάλο εύρος επιλογών. Μην αφήσετε τα ταμπού και τις ενστάσεις των άλλων να σας κρατήσουν πίσω, το ερωτικό παιχνίδι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι σας, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, ακόμα κι αν φαίνεται ανόητο σε μερικούς. Δώστε περισσότερη προσοχή στα επαγγελματικά, γιατί αν συνεχίσετε να τα αντιμετωπίζετε χαλαρά, οι εξελίξεις θα σας προσπεράσουν. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εντυπωσιάσετε εκείνους που πρέπει και να κερδίσετε την εύνοιά τους.

Ζυγός

Μην κρατάτε τα προβλήματα, τις ανασφάλειες και τα άγχη σας μόνο για τον εαυτό σας, γιατί σταδιακά θα σας ακινητοποιήσουν πλήρως. Μοιραστείτε ό,τι σας βαραίνει με τους κοντινούς σας ανθρώπους και η αλλαγή που θα επέλθει έτσι στην ψυχολογία σας θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Αυτές τις μέρες η άποψή σας για μερικά πρόσωπα που μπήκαν πρόσφατα στη ζωή σας αλλάζει άρδην προς το καλύτερο. Τελικά, σε ορισμένες περιπτώσεις αξίζει τον κόπο να δώσετε περισσότερες ευκαιρίες απ' ό,τι συνήθως, ακόμα κι αν δεν έχετε πολλές ελπίδες ότι αυτές θα αξιοποιηθούν σωστά. Στον τομέα των ερωτικών, η βιασύνη σας απειλεί να καταστρέψει ένα ειδύλλιο για το οποίο αγωνιστήκατε πολύ, αλλά μπορείτε ακόμα να αυτοπεριοριστείτε και να σώσετε την κατάσταση, έστω και τελευταία στιγμή. Αφήστε τον σύντροφο/εραστή σας να λειτουργήσει με τους δικούς του ρυθμούς και μην πιέζετε για να επισπεύσετε τις εξελίξεις.

Σκορπιός

Η Αφροδίτη σας δίνει την ώθηση που έχετε ανάγκη για να ξεφύγετε απ' το τέλμα των προηγούμενων ημερών και να κυνηγήσετε μια νέα ερωτική ευκαιρία που μέχρι πρότινος αντιμετωπίζατε με επιφύλαξη. Οι ενδείξεις και τα μηνύματα που λαμβάνετε δεν έχουν σημασία σ' αυτήν τη φάση, γιατί είναι πιθανό να μην τα εκτιμάτε σωστά λόγω της βιασύνης και του αυθορμητισμού σας. Ριχτείτε, λοιπόν, με τα μούτρα σε ό,τι καινούργιο ξεκινάει και στην πορεία θα βρείτε τον τρόπο να διαχειριστείτε τις ευθύνες που ανακύπτουν από το ειδύλλιο αυτό ώριμα και ψύχραιμα. Προσοχή στις επαγγελματικές τρικλοποδιές, ακόμα κι αν τα φαινόμενα δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε. Περιστοιχίζεστε από άτομα των οποίων η φιλοδοξία επισκιάζει τα όποια θετικά τους αισθήματα για το πρόσωπό σας. Σε ομαλή τροχιά τα οικονομικά σας – επιτέλους παίρνετε την ανάσα που χρειάζεστε.

Τοξότης

Τα χρονικά σας όρια στενεύουν και οι εκκρεμότητές σας πρέπει σιγά-σιγά να κλείσουν. Κυρίως στον τομέα των ερωτικών, έχει έρθει η ώρα να κάνετε ένα μαζικό ξεσκαρτάρισμα και να απομακρύνετε τα άτομα που σας περιβάλλουν, ενώ δεν έχετε την πρόθεση να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά τους. Η ενέργειά σας δεν είναι απεριόριστη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τη διοχετεύσετε έγκαιρα στο πρόσωπο που πρέπει, αντί να την σπαταλάτε παίζοντας παιχνίδια που δεν οδηγούν πουθενά. Ο Δίας σας δίνει το θάρρος που χρειάζεστε για να εκδηλωθείτε σ' εκείνον που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον και πλέον οι δικαιολογίες σας να μένετε αδρανείς δεν πείθουν κανέναν, ούτε καν τον ίδιο σας τον εαυτό. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας, μείνετε μακριά από μεγαλεπήβολα σχέδια (δικά σας ή άλλων) και ακολουθήστε την ασφαλή οδό.

Αιγόκερως

Η αποχή σας από την ενεργό δράση των επαγγελματικών μπορεί να σας κάνει μεγάλο καλό, αν σταματήσετε να την ερμηνεύετε αρνητικά. Όπως όλοι, έτσι κι εσείς χρειάζεστε τον χρόνο σας για να κάνετε τον απολογισμό των πεπραγμένων σας και να σχεδιάσετε τις επόμενες κινήσεις σας, χωρίς άγχος και πίεση. Εκμεταλλευτείτε το περιθώριο που σας χαρίζεται τώρα για να ξεδιαλύνετε το τοπίο των προσωπικών σας στόχων και να είστε σίγουροι πως ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει στην ώρα του. Η Αφροδίτη σας φέρνει πιο κοντά με ένα άτομο από το παρελθόν που βγήκε απ' τη ζωή σας χωρίς προειδοποίηση, δίνοντας και στους δύο μία ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τη μεταξύ σας σχέση και να θέσετε νέους όρους και στόχους. Εμπιστευτείτε την κρίση των στενών σας φίλων (κυρίως των Υδροχόων), αλλά πάρτε τις αποφάσεις σας όσο πιο ανεπηρέαστοι γίνεται.

Υδροχόος

Αυτές τις μέρες, το βασικό σας μέλημα είναι να ασχοληθείτε με επιμέλεια και προσοχή με τις νέες επαγγελματικές ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται, ανεξάρτητα από το αν τελικά σκοπεύετε να τις εκμεταλλευτείτε ή όχι. Η συγκυρία ευνοεί τα γενναία βήματα και τις παράτολμες κινήσεις, επομένως τώρα είναι που πρέπει να πειραματιστείτε σ' αυτό που πάντα θέλατε και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας χωρίς φόβο και αμφιβολία. Ακόμα και μια αρνητική έκβαση έχει πολλά να σας προσφέρει. Όσον αφορά τα ερωτικά σας, ο Δίας σας διαφοροποιεί απ' ό,τι σας δυσαρεστεί και σας δίνει τα πρακτικά και ψυχικά εφόδια να πείτε όχι στις καταστάσεις που δεν σας αντιπροσωπεύουν (πράγμα που στο παρελθόν αποφεύγατε επιμελώς). Σταθερά τα οικονομικά σας, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Καιρός να αποδείξετε στον εαυτό σας πως μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας χωρίς τη βοήθεια άλλων.

Ιχθύς

Πολλοί θα προσπαθήσουν να σας καθοδηγήσουν και να σας στρέψουν στις κατευθύνσεις που τους συμφέρουν, αλλά εσείς οφείλετε να αντισταθείτε σθεναρά. Η βοήθεια των άλλων (ή αυτό που παρουσιάζεται ως βοήθεια) μπορεί μερικές φορές να μοιάζει λυτρωτική, αλλά σ' αυτήν τη φάση είστε οι μόνοι που μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Δεχτείτε, λοιπόν, τις συμβουλές των γύρω σας, αλλά μην τους αφήσετε να καθορίσουν τη στρατηγική σας, κυρίως σε αισθηματικά θέματα. Διανύετε μια περίοδο που ακόμα και οι αρνητικές σας ροπές μπορούν να σας διδάξουν πολλά, επομένως δεν υπάρχει λόγος να μη δοκιμαστείτε σε ό,τι σας τραβάει. Τεστάρετε τις αντοχές και τα όριά σας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Τα επαγγελματικά σας βελτιώνονται αισθητά, ενώ οι συναδελφικές σας σχέσεις βγαίνουν από το τέλμα στο οποίο είχαν πέσει το τελευταίο διάστημα.

--

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ