Ετοιμοθάνατο λιοντάρι σώθηκε χάρη στην αντίδραση τουριστών στο Πάρκο Κρούγκερ

Ετοιμοθάνατο λιοντάρι σώθηκε χάρη στην αντίδραση τουριστών στο Πάρκο Κρούγκερ Facebook Twitter
0

Το ετοιμοθάνατο λιοντάρι που περιφερόταν αιμόφυρτο με μια παγίδα λαθροκυνηγού στο λαιμό,  εντόπισαν στο δρόμο σοκαρισμένοι τουρίστες που έκαναν σαφάρι στο πάρκο Κρούγκερ στη Ν. Αφρική.

Οι τουρίστες κατάφεραν να το τραβήξουν φωτογραφίες, αλλά δεν μπορούσαν να το πλησιάσουν ή να βοηθήσουν κάνοντας κάτι παραπάνω. Στη συνέχεια δημοσίευσαν τις εικόνες στα social media και απηύθυναν έκκληση για βοήθεια. Το ζευγάρι κάλεσε σε βοήθεια και μέσω τηλεφώνου τους αρμόδιους, αλλά σημείωσε πως δεν κατάφερε να βρει κάποιον.

Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση και δημοσιότητα αμέσως, αλλά προκάλεσε και δυσφορία μεταξύ χρηστών που άσκησαν σκληρή κριτική στους υπεύθυνους του πάρκου επειδή δεν απαντούσαν και δεν ενημέρωναν αν έχουν λάβει τις ειδοποιήσεις. Λίγες ώρες μετά, οι φύλακες και διαχειριστές του πάρκου απάντησαν πως έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εντοπισμού του ζώου και πως γίνονται όλα όσα απαιτούνται.

Ετοιμοθάνατο λιοντάρι σώθηκε χάρη στην αντίδραση τουριστών στο Πάρκο Κρούγκερ Facebook Twitter
Ετοιμοθάνατο λιοντάρι σώθηκε χάρη στην αντίδραση τουριστών στο Πάρκο Κρούγκερ Facebook Twitter

Τελικά το ζώο βρέθηκε ζωντανό και οι Rangers το νάρκωσαν, αφαίρεσαν τη μεταλλική θηλιά από το λαιμό του και περιποιήθηκαν τις πληγές του.

Η ανακοίνωση που έγινε από το πάρκο ανέφερε πως μετά από αξιολόγηση των πληγών από τους κτηνιάτρους, φαίνεται πως η κατάσταση δεν ήταν όσο άσχημη έδειχνε και σημειώνονταν πως το ζώο δέχτηκε τη φροντίδα των ειδικών. Παράλληλα δόθηκαν ευχαριστίες σε όλους όσους έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του λιονταριού που ανάρρωνε.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ