Mέγα σκάνδαλο είναι έτοιμο να ξεσπάσει στο παγκόσμιο τένις

Mέγα σκάνδαλο είναι έτοιμο να ξεσπάσει στο παγκόσμιο τένις Facebook Twitter
Φωτό: Reuters
0

Μέγα σκάνδαλο είναι έτοιμο να ξεσπάσει στο παγκόσμιο τένις, καθώς, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του BBC, μερικοί από τους καλύτερους τενίστες της τελευταίας δεκαετίας στο παγκόσμιο τένις φέρεται να είναι ύποπτοι για στημένα παιχνίδια, τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό.

Σύμφωνα με την έρευνα του καναλιού από κοινού με το Buzzfeed , 16 παίκτες που ήταν στο τοπ-50 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ύποπτοι για στημένα παιχνίδια ώστε να επηρεάσουν τα στοιχήματα.

Το BBC μιλά για νικητές των «Grand Slam» αλλά δεν προσδιορίζει τις κατηγορίες.

Κατά την τελευταία δεκαετία και μόνο υπήρχαν επτά παίκτες που κέρδισαν τουρνουά Grand Slam, με τρεις από αυτούς να είναι θρύλοι του αθλήματος, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι άλλοι είναι ο  Στάνισλας Βαβρίνκα, ο Andy Murray, ο Juan Martin Del Potro και ο Μάριν Τσίλιτς.

Το BBC και Buzzfeed, δεν αναφέρουν πάντως ονόματα, μετά από απόφαση που έλαβαν, καθώς όπως τονίζεται, δεν γνωρίζουν αν οι παίκτες ενήργησαν προσωπικά για να στήσουν το παιχνίδι.

Το  BuzzFeed και το BBC σημειώνουν ότι έλαβαν τις πληροφορίες ανώνυμα και προσθέτουν ότι ένας παίκτης του "Top 50" που έπαιξε στο Australia Open είναι επανειλημμένα ύποπτος ότι έχασε το πρώτο σετ.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν πρόσβαση σε εννιά λίστες παικτών με υποψία για στημένα παιχνίδια κατά την τελευταία δεκαετία. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 70 ονόματα σε αυτές τις λίστες.

Σε όσα υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι αντιδρά ο Σύλλογος Επαγγελματιών τένις (ATP),

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM