Βρετανία: Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Κάμερον περί «τσούρμου μεταναστών»

Βρετανία: Σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις Κάμερον περί «τσούρμου μεταναστών» Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να σχολιάσει την πρόσφατη επίσκεψη του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη Βόρεια Γαλλία, χρησιμοποιώντας τη φράση «ένα τσούρμο μετανάστες».

«Συναντήθηκαν στο Καλαί με ένα τσούρμο μετανάστες και είπαν ότι όλοι θα μπορούσαν να έρθουν στη Βρετανία», ήταν τα ακριβή λόγια του Κάμερον, που προκάλεσαν σάλο στο κοινοβούλιο, με αντίπαλους βουλευτές να κάνουν λόγο για «διχαστική» και «σοκαριστική» ρητορική.

«Τα λόγια του Κάμερον ήταν απρεπή για ένα τόσο περίπλοκο και ευαίσθητο θέμα», υπογράμμισε η Ιβέτ Κούπερ, υπεύθυνη του Εργατικού Κόμματος για το προσφυγικό ζήτημα.

Το θέμα βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και στο επίκεντρο των κοινωνικών δικτύων, με αρκετούς χρήστες να θυμίζουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει ανάλογες εκφράσεις και πέρσι, όταν είχε αναφερθεί στους μετανάστες με τον χαρακτηρισμό «swarm» (σμήνος).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ