Απόφαση "βόμβα" από Σαουδική Αραβία και Ρωσία - "Παγώνουν" την παραγωγή πετρελαίου

Απόφαση "βόμβα" από Σαουδική Αραβία και Ρωσία - "Παγώνουν" την παραγωγή πετρελαίου Facebook Twitter
5

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, που είναι οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί αργού πετρελαίου στον κόσμο, συναντήθηκαν στο Κατάρ και συμφώνησαν να «παγώσουν» την παραγωγή πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τις τιμές.

Ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Ali al-Naimi, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, καθώς και εκπροσώπους από τη Βενεζουέλα και το Κατάρ στην Ντόχα, και  συμφωνήθηκε το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Όπως δήλωσε ο  Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, αυτό είναι επαρκές για την αγορά.

Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκε κατά 6% την Τρίτη, διαπραγματευόμενο στα 35,22 $ το βαρέλι, εν αναμονή μιας συμφωνίας.

Το πετρέλαιο έχει χάσει περισσότερο από το 70% της αξίας του μέσα σε 18 μήνες, οδηγώντας σε οικονομική δυσπραγία τις οικονομίες που εξαρτώνται από αυτό,  όπως η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει αναγκαστεί να κάνει σαρωτικές περικοπές στην κοινωνική πρόνοια.

Το βασίλειο επέμεινε ότι δεν θα περιορίσει την παραγωγή, προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις μέσω του ΟΠΕΚ, μέλη του οποίου, όπως η Βενεζουέλα, πιέζουν για να υπάρξει συνάντηση και συμφωνία.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε φταίει ο πουτιν που το πετρέλαιο και η βενζίνη ενώ το βαρέλι έχει 30 δολάρια στην Ελλάδα το πουλάν 1.4 € το λίτρο αλλα οι υπερογκοι φόροι που βάζει το Ελληνικό δημόσιο.Εαν κάποιον πρέπει να κατηγορήσεις είναι αυτοί που σε κυβερναν.
Μπράβο και σε σένα που βλέπεις μόνο στο βραχυπρόθεσμο όφελος των 20-30 λεπτών που γλυτώνεις στο λίτρο βενζίνης, (θαρρείς και θα σωθείς από αυτό, εκτός κι αν είσαι ταρίφας, οπότε πάω πάσο) και δεν βλέπεις ότι μακροπρόθεσμα το αέριο της χώρας σου θα αξίζει όσο το άλλο το "βιοαέριο" που παράγεις ο ίδιος.Επιτέλους ας σκεφτούμε μια φορά σαν μεγάλοι παίχτες και όχι όπως πάντα σαν ζητιάνοι.