Τέσσερις βασικούς άξονες περιλαμβάνει η ατζέντα του διαλόγου σχετικά για τη διαμόρφωση του εθνικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο σχέδιο νόμου για το κυνήγι.
Ειδικότερα, οι άξονες, όπως τους παρουσίασε σήμερα στο ΥΠΕΝ ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, αφορούν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το κυνήγι, το οικονομικό πλαίσιο, τη φύλαξη της φύσης και την πάταξη της λαθροθηρίας, καθώς επίσης και τα διαχειριστικά σχέδια βιοποικιλότητας.
Στον εκτεταμένο διάλογο συμμετείχαν εμπλεκόμενες περιβαλλοντικές διευθύνσεις και γραμματείες, πανεπιστημιακοί φορείς, επιμελητήρια, εκπρόσωποι κυνηγετικών οργανώσεων, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και μη κυβερνητικές οργανώσεις, σχετικά σωματεία, ομοσπονδίες και πολιτικά κόμματα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, οι προτάσεις και οι απόψεις των οποίων θα κατατεθούν και θα συμβάλουν ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Ο κ. Τσιρώνης, δήλωσε σχετικά πως η κυβέρνηση, «ανοίγει έναν έντιμο διάλογο για ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, τις οικονομίες δεκάδων ορεινών περιοχών και κυρίως τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, που παραλάβαμε από τους προγόνους μας και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα συζητείται για πρώτη φορά με μία διαδικασία που απορρέει από την κοινωνία. Η κυβέρνηση δεν επέλεξε να προαποφασίσει και να επιβάλει πολιτικές, αλλά επέλεξε να δώσει βήμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα».
σχόλια