Σοκάρει το βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να προσπαθεί να βυθίσει λέμβο με πρόσφυγες

Σοκάρει το βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να προσπαθεί να βυθίσει λέμβο με πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Τη στιγμή που η τουρκική ακτοφυλακή προσεγγίζει μια λέμβο γεμάτη πρόσφυγες κι αρχίζει να την σπρώχνει, όπως επίσης και τους επιβάτες της, καταγράφει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook η ΜΚΟ Team Humanity, σε μια προσπάθεια να καταγγείλει ακόμη μια φορά τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν πολλές φορές οι τουρκικές αρχές τις βάρκες με τους πρόσφυγες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η τουρκική ακτοφυλακή πλησιάζει την βάρκα και την σπρώχνει με κίνδυνο να ανατραπεί, στην οποία επιβαίνουν επίσης γυναίκες και παιδιά που ουρλιάζουν από τον φόβο εν μέσω μιας φουρτουνιασμένης θάλασσας. «Πριν από τρεις ώρες πρόσφυγες μας έστειλαν αυτό το βίντεο που τράβηξαν από την βάρκα. Αυτά κάνει η τουρκική ακτοφυλακή στους πρόσφυγες» έγραψε χαρακτηριστικά η ΜΚΟ:

3 hours ago a refugee sent us this video, just right after we took them out of the boat. This is what the Turkish coast guard did to the refugees‼️#TeamHumanity

Posted by Team Humanity on Saturday, March 12, 2016

Την ίδια στιγμή, άλλες εικόνες για το ίδιο περιστατικό έκαναν την εμφάνισή τους στο Twitter, αυτή τη φορά στο λογαριασμό του ανταποκριτή του βρετανικού Channel 4, Αlex Thomson. Στις αναρτήσεις του δημοσιογράφου καταγράφεται επίσης σε φωτογραφίες και βίντεο, αλλά από πιο μακριά, η στιγμή που η τουρκική ακτοφυλακή καταδιώκει και προσπαθεί να βυθίσει τη λέμβο που μεταφέρει τους 40 περίπου πρόσφυγες από τις τουρκικές ακτές προς την Ελλάδα.

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό σημειώθηκε 4,5 μίλια από τις τουρκικές ακτές και διήρκεσε περισσότερη από μισή ώρα. Τελικά όμως, οι πρόσφυγες κατάφεραν να σωθούν καταλήγοντας τελικά στο Αγαθονήσι, με τη βοήθεια του MOAS αλλά και ψαράδων που τους οδήγησαν μακριά από βράχια.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM