Κύπρος: 55 επιβάτες στο αεροσκάφος στο οποίο έγινε αεροπειρατεία

Κύπρος: 55 επιβάτες στο αεροσκάφος στο οποίο έγινε αεροπειρατεία Facebook Twitter
0

Πενήντα πέντε επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος επιβαίνουν στο αεροπλάνο της Egypt Air που έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετά από αεροπειρατεία, έγινε γνωστό από τις αρχές του αεροδρομίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ένοπλο αεροπειρατή. Μόνο γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής επιτρέπεται να εξέλθουν του αεροσκάφους, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται εντός.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως.

Η αεροπειρατεία είναι σε εξέλιξη.

Οι προηγούμενες πληροφορίες:

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ ο αεροπειρατής είναι ένας και ζήτησε σκάλες προκειμένου να απελευθερώσει γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες είναι 81. Ο τύπος του αεροσκάφους είναι A320. Δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν όντως απελευθερωθεί επιβάτες.

Το αεροσκάφος βρίσκεται απομονωμένο στην άκρη του αεροδρομίου ενώ το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό για όλους και οι πτήσεις προωθούνται σε άλλους αερολιμένες. 

Οι  δυνάμεις ασφαλείας βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον αιγύπτιο ομόλογό του.

Δεν είναι γνωστό ποια είναι τα αιτήματα του ή  των αεροπειρατών με τους οποίους οι αρχές επιδιώκουν να έχουν επικοινωνία.

.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM