Ξαφνιάζει η απόφαση της πολυεθνικής Landis+Gyr να κλείσει το εργοστάσιο της στην Ελβετία και να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της και την παραγωγή της στην Κόρινθο, όπου διαθέτει εργοστάσιο η θυγατρική της.
Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν και νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία. Για τις ανάγκες λειτουργίας των γραμμών παραγωγής της νέας Μονάδας πραγματοποιήθηκαν προγράμματα επιπρόσθετης εκπαίδευσης στην Ελβετία.
Σύμφωνα με το Βήμα, η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα με την παρουσία του προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κ. Oliver Iltisberger και με την συμμετοχή των εργαζομένων της Landis + Gyr Α.Ε.
Ο κ. Oliver Iltisberger, πρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Landis + Gyr, δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο για μια πολυεθνική εταιρεία να διακόψει την παραγωγή στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, ιδίως όταν αυτές λειτουργούν για πάνω από 100 χρόνια. Η απόφαση για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015, ήταν μια τολμηρή απόφαση και η επιβολή των capital controls δυο μήνες μετά ανησύχησε πολλούς από εμάς. Ένα χρόνο μετά, η απόφασή μας δικαιώθηκε. Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά όρια και τον προϋπολογισμό που θέσαμε και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών μας. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε.»
Η Landis+Gyr, η οποία είχε εργοστάσιο επί 100 χρόνια στην Ελβετία, θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας.
Με την προσθήκη στην παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης και σε συνδυασμό με την παραγωγή των «έξυπνων» μετρητών, αυτόνομων οικιακών μετρητών και ηλεκτρομηχανικών μετρητών, η Landis + Gyr Α.Ε. διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προμηθεύοντας από το εργοστάσιο στην Κόρινθο εκατοντάδες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.
σχόλια