Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η πρώην Μις Τουρκία επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η πρώην Μις Τουρκία επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν Facebook Twitter
2

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε την πρώην Μις Τουρκία σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή επειδή προσέβαλε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα από αναρτήσεις της στα social media.

Οι δικαστικές αρχές της χώρας έκριναν την Τρίτη την 27χρονη Merve Buyuksarac ένοχη για προσβολή δημοσίου προσώπου και σε περίπτωση που προσβάλλει εκ νέου τον Ερντογάν θα πρέπει να εκτίσει κανονικά την ποινή στη φυλακή. 

Η Buyuksarac, που είχε στεφθεί Μις Τουρκία το 2006, καταδικάστηκε επειδή το 2014 είχε κοινοποιήσει στον λογαριασμό στο Instagram ένα σατιρικό ποίημα, το οποίο σύμφωνα με τις κατηγορίες αποτελεί άμεση προσβολή απέναντι στον Ερντογάν, που ήταν Πρωθυπουργός εκείνο το διάστημα. Με τίτλο "The Master's Poem" το ποίημα ασκούσε κριτική στον Ερντογάν και περιείχε στους στίχους κι αποσπάσματα από τον τουρκικό Εθνικό Ύμνο.

"Το κοινοποίησα γιατί το βρήκα αστείο. Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω τον Ερντογάν" είχε δηλώσει τότε η Buyuksarac. 

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η πρώην Μις Τουρκία επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν Facebook Twitter
Στα δεξιά η Merve Buyuksarac στον τελικό του διαγωνισμού Μις Κόσμος το 2006.

Από τότε που έγινε Πρόεδρος το 2014, ο Ερντογάν έχει "καταχωρήσει" σχεδόν 2.000 υποθέσεις δυσφήμησης επικαλούμενος έναν νόμο, που σπανίως εφαρμοζόταν στο παρελθόν, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να προσβάλλεις τον πρόεδρο. Οι συγκεκριμένες δίκες εγείρουν περαιτέρω ανησυχία για τον περιορισμό της ελευθερίας σε μια χώρα που κάποτε θεωρούνταν υπόδειγμα της μουσουλμανικής δημοκρατίας. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ