Επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α για τη δολοφονία Φύσσα υποσχέθηκε ο Παρασκευόπουλος

Επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α για τη δολοφονία Φύσσα υποσχέθηκε ο Παρασκευόπουλος Facebook Twitter
0

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπήρξε σήμερα συνάντηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου με τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα (σ.σ. Μάγδα Φύσσα), αλλά και συγγενείς της οικογένειας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης της δίκης της Χ.Α για τη δολοφονία του Φύσσα.


«Η δική μου παρέμβαση θα είναι να ορίσω χώρο διεξαγωγής μετά από συνεννόηση με τους παράγοντες του δικαστηρίου», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και επεσήμανε: «Διαβεβαιώσαμε τη Μ. Φύσσα ότι καταλαβαίνουμε την πολιτική και κοινωνική σημασία της δίκης. Στη συνέχεια εξηγήσαμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για την διεξαγωγή της. Αναγνωρίσαμε ότι η ταχύτητα διεξαγωγής της δίκης είναι τόσο αργή ώστε κατά την άποψή μας να δημιουργείται μία εικόνα που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια. Αυτή η εικόνα και η κατάσταση ασφαλώς και πρέπει να αλλάξει. Ως σήμερα αυτό που φροντίσαμε ήταν να δώσουμε σε χρήση με τον κατάλληλο εξοπλισμό μία επιπλέον αίθουσα κατάλληλη για διεξαγωγή μεγάλων δικών. Η αίθουσα ήταν ήδη έτοιμη από τις 5 Οκτωβρίου 2015».

Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος προέκρινε ως πιθανή εναλλακτική λύση την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι έχει στείλει έγγραφο προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, ζητώντας του να προβεί σε εκτίμηση για την πρόοδο που γίνεται στη δίκη για τη δολοφονία Φύσσα.

Στην περίπτωση που  οπρόεδρος του απαντήσει ότι υπάρχουν δυσκολίες και του υποβάλλει σχετικό αίτημα, ο κ. Παρασκευόπουλος θα μπορεί να παρέμβει για αλλαγή της αίθουσας.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Μιλώντας με τη δημοσιογράφους τόνισε: «Η μητέρα του Παύλου Φύσσα από προχθές απηύθυνε δημόσια έκκληση – κραυγή αγωνίας για την επιτάχυνση της δίκης και την ανάγκη λήψης όλων των μέτρων γι' αυτό απευθύνθηκε στους πολιτειακούς θεσμούς και την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην έκκληση. Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και με τον υπουργό, είχαμε συνάντηση με την Μάγδα Φύσσα και τους οικείους του Παύλου. Μας εξέφρασαν την άποψή τους και την εμπειρία τους από τη δίκη που δεν έχει ρυθμό και τον ορίζοντα που έπρεπε. Ο υπουργός ανταποκρίθηκε. Το ζήτημα είναι κρίσιμο για την Δημοκρατία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ