Jay Lombard: Ο νους του Θεού

LifO Newsroom,5.10.2018

Υπάρχει Θεός; Ποια είναι η φύση του; Έχει η ζωή μας κάποιο σκοπό; Ποιο το νόημα της ύπαρξής μας; Είμαστε ελεύθεροι; Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;


Πρόκειται για ερωτήματα που απασχολούν δισεκατομμύρια ανθρώπους από καταβολής κόσμου. Για τον διάσημο νευρολόγο Jay Lombard αυτά είναι ερωτήματα που οδηγούν στην εξερεύνηση του εγκεφάλου με σκοπό την αναζήτηση της έδρας της ψυχής. Με τη βαθιά του γνώση γύρω από τον εγκέφαλο και τους μηχανισμούς του, ο συγγραφέας δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ νευροεπιστήμης και πίστης. Επιχειρεί μια σύνδεση ανάμεσα στην επιστήμη και τη θρησκεία, για να απαντήσει στους πιο αινιγματικούς πνευματικούς γρίφους που απασχολούν τον άνθρωπο από την αυγή της ύπαρξής του.


Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, ο τρόπος που εμείς και ο εγκέφαλός μας ερμηνεύουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας μπορεί να μας οδηγήσει σε μια βαθύτερη και περισσότερο ικανοποιητική πίστη, η οποία στηρίζεται στην επιστήμη αντί να την αντιμάχεται.


Σε αυτό το βιβλίο, συνδυάζοντας μερικά από τα πιο παράδοξα της επαγγελματικής του ζωής, ως συμπεριφορικός νευρολόγος με μια ενορατική προσέγγιση της πνευματικής εμπειρίας, ο Lombard έχει πολλά να μας πει για τη φύση και τη δύναμη της πίστης αλλά και για το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε οι πεποιθήσεις μας να στραφούν προς μια θετική κατεύθυνση.

 

Έτσι, για τον αναγνώστη που επιθυμεί να δώσει περισσότερο νόημα στη ζωή του ή να αναζητήσει τον λόγο για τον οποίο πιστεύει όσα πιστεύει, ο «Νους του Θεού» μπορεί να γίνει ο οδηγός του στη συναρπαστική μεταμόρφωση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του.



«Το βιβλίο είναι συναρπαστικό, εύστοχο και προσφέρει τροφή για σκέψη. Θα εμπνεύσει νέες ιδέες για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μεταξύ πραγματικότητας, λογικής και πίστης» (Deepak Chopra, συγγραφέας και πρωτοπόρος του τομέα ψυχοσωματικής ιατρικής).

 

«Σε αυτό το έργο του, ο Jay Lombard δείχνει με μοναδικό τρόπο ότι η απάντηση στο πώς ο εγκέφαλός μας μας μεταφέρει την εμπειρία του νου και του σύμπαντος βρίσκεται στο σημείο όπου συνδέονται η επιστήμη και η πίστη. Κανένα βιβλίο μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει σε αυτά τα μείζονα ερωτήματα με τόση λογική και δεξιοτεχνία» (Rudolph E. Tanzi, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard).

 

«Ο Lombard έχει βαθιά γνώση του ανθρώπινου εγκεφάλου και του πολυσύνθετου μηχανισμού του, συνεισφέροντας στην αποκάλυψη του μυστηρίου της θεϊκότητας και της πραγματικότητας της ψυχής μας. Συστήνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν ποιοι είναι, ακολουθώντας το παλιό και το καινούργιο με ειλικρίνεια, απλότητα και ευρύνοια» (Μηνάς Καφάτος, καθηγητής Υπολογιστικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Chapman)

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

O Jay Lombard είναι συμπεριφορικός νευρολόγος και συνιδρυτής της ιατρικής εταιρείας Genomind, η οποία εξειδικεύεται σε νευρολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα. Έχει εργαστεί σε πολλά νοσοκομεία και τιμήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Κάποιοι μάλιστα τον χαρακτήρισαν «προσωπικότητα μεταξύ Φρόυντ και Σέρλοκ Χολμς». Έχει πλούσιο δημοσιευμένο έργο σε θέματα ψυχιατρικής και νευρολογίας. Έχει επίσης συγγράψει δημοφιλή βιβλία, όπως: «The Brain Wellness Plan», με τον Carl Germano (1998), «Balance Your Brain, Balance Your Life», με τον Chris Renna (2004) και «Freedom from Disease», με τον Peter Kash (2009).
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: DrJayLombard.com

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό, στείλε mail στο [email protected] με το όνομά σου. Στο «θέμα» του mail γράψε το βιβλίο το οποίο θα ήθελες να κερδίσεις. Για κάθε βιβλίο θα πρέπει να στείλεις ξεχωριστό mail. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 10/10 και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω mail.

 

ΟΡΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Οι νικητές που μένουν στην Αθήνα θα παραλαμβάνουν τα βιβλία του από το υποκατάστημά μας στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, 10564, 210 3229620), Δευτέρα και Τετάρτη, 9:30-14:30, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 9:30-18:00 και το Σάββατο, 10:00-14:30. Όσοι μένουν εκτός Αττικής, θα τα παραλάβουν με courier.

 

Ο νους του Θεού

Ο νους του Θεού

Εκδόσεις: πεδίο
Μετάφραση: Ηλίας Παπαζαχαρίας
Σελίδες: 256