Amor Towles: Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα

LifO Newsroom,5.10.2018

Μόσχα, Ιούνιος 1922: Ο κόμης Ροστόφ καταδικάζεται σε εγκλεισμό διά βίου στο ξενοδοχείο Μετροπόλ. Μια πανδαισία εικόνων, αρωμάτων και αισθήσεων αναμειγνύεται με τις πιο επεισοδιακές δεκαετίες της ρωσικής και παγκόσμιας Ιστορίας σε ένα μυθιστόρημα ευφυές, διορατικό και πρωτότυπο.

 

«Ο Amor Towles είναι εξαιρετικός συγγραφέας που διαθέτει το ταλέντο να ανασυνθέτει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και να τις αναδεικνύει με αξιοθαύμαστη ζωντάνια».
«Washington Times»

 

 

«Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει, ασφαλώς, στην εξαιρετική μετάφραση της Ρηγούλας Γεωργιάδου. Της δόθηκε ένα αριστούργημα και το μετέφρασε σαν να κρατούσε στα χέρια της κρύσταλλα Βοημίας».
Άντζη Κουνάδη, δημοσιογράφος

 

«Το ιστορικό μυθιστόρημα "Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα" του Amor Towles συγκαταλέγεται στη λίστα του Μπαράκ Oμπάμα με τα καλύτερα βιβλία του 2017».
The Bookseller

 

«Ο κατ' οίκον περιορισμός ποτέ δεν ήταν τόσο απολαυστικός όσο στο δεύτερο μυθιστόρημα του Towles... Δραματικό, συγκινητικό, ψυχαγωγικό... Με ηπιότητα αλλά και θάρρος, όπως ο πρωταγωνιστής του, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει αποφασιστικά τον χάρτη της πορείας του ατόμου».
Publishers Weekly

 

«Με χρονική έκταση που απλώνεται σε τρεις δεκαετίες, ένα μυθιστόρημα μεγαλειώδες από κάθε άποψη, μια αδιάκοπη απόλαυση που ξεχειλίζει χάρη, προσωπική σοφία και φιλοσοφική διάθεση... Ένα βιβλίο όπου οι αγριότητες της εποχής δεν καταφέρνουν να εξαλείψουν το μεγαλείο των γνήσιων ανθρώπινων δεσμών και τις αναμνήσεις που αφήνουν πίσω. Μια αριστοτεχνική περίληψη της σύγχρονης ρωσικής Ιστορίας».

Kirkus, Starred Review

«Κανένα άλλο ιστορικό μυθιστόρημα του 2017 δεν ήταν τόσο ευφυές, διορατικό και πρωτότυπο όσο το "Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα" του Amor Towles».
«The Sunday Times», Βιβλία της Χρονιάς 2017


Έμεινε πάνω από 44 εβδομάδες στη λίστα best sellers των «New York Times».

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό, στείλε mail στο [email protected] με το όνομά σου. Στο «θέμα» του mail γράψε το βιβλίο το οποίο θα ήθελες να κερδίσεις. Για κάθε βιβλίο θα πρέπει να στείλεις ξεχωριστό mail. Η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 10/10 και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω mail.

 

ΟΡΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Οι νικητές που μένουν στην Αθήνα θα παραλαμβάνουν τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Διόπτρα στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, 210 3300774), Δευτέρα και Τετάρτη, 9:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 9:00-17:00 και Σάββατο, 10:00-14:00. Όσοι μένουν εκτός, θα τα παραλάβουν με courier. Αν το δώρο δεν παραλειφθεί και επιστραφεί, η αποστολή δεν επαναλαμβάνεται.

Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα

Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα

Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου