Eλάχιστοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών προς τις τράπεζες

Eλάχιστοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών προς τις τράπεζες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Δεν δείχνουν διάθεση να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους προς τις τράπεζες  οι δανειολήπτες, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο πλειστηριασμού ακόμη και της πρώτης τους κατοικίας.  


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής το ποσοστό ανταπόκρισης στη δεύτερη επιστολή που στέλνουν οι τράπεζες υπήρξε ανησυχητικά χαμηλό και δεν ξεπέρασε το 15% ή το 20% και εφόσον στο δείγμα συνυπολογιστούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες οι τράπεζες σύμφωνα με το δημοσίευμα ετοιμάζονται να στείλουν και τις τρίτες και καθοριστικές επιστολές προς τους δανειολήπτες.

Μετά από αυτές τις τρεις επιστολές, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση ενεργοποιούνται τα αναγκαστικά μέτρα στα οποία περιλαμβάνεται και ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μέχρι σήμερα έχουν σταλεί πάνω από 1 εκατομμύριο επιστολές.

Τραπεζικά στελέχη αποδίδουν την «απροθυμία» που εκδηλώνεται και στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες για το εύρος της προστασίας που έχουν οι δανειολήπτες, μετά και τις δηλώσεις αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών περί προστασίας του 75% της πρώτης κατοικίας.

Τραπεζικοί κύκλοι διευκρινίζουν ότι η προστασία ισχύει μόνο για όσους έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και όχι για το σύνολο των δανειοληπτών, ακόμη και αν η αντικειμενική αξία της πρώτης τους κατοικία είναι μικρότερη των 140.000 ευρώ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ