Γιατί ο Σόρος φαίνεται να είναι και πάλι ο μεγάλος κερδισμένος από το Brexit

Γιατί ο Σόρος φαίνεται να είναι και πάλι ο μεγάλος κερδισμένος από το Brexit Facebook Twitter
3

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος επέστρεψε στο «παιχνίδι» των επενδύσεων μετά από μια μεγάλη επενδυτική ανάπαυλα, με αφορμή το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Σόρος άρχισε να αγοράζει χρυσό, προβλέποντας ουσιαστικά το Brexit και προκαλώντας με τις κινήσεις του πριν από το δημοψήφισμα ανησχία στους επενδυτές.

 Ο 85χρονος κατευθύνθηκε πρόσφατα με το ταμείο του Soros Fund Management LLC, το οποίο διαχειρίζεται  30 δισεκ. δολάρια  για τον κ Soros και την οικογένειά του, σε αγορές χρυσού και μετοχές ανθρακωρυχείων, μια επένδυση που θεωρήθηκε ως οιωνός αδυναμιών σε διάφορες αγορές, αφού οι επενδυτές βρίσκουν συχνά καταφύγιο στον χρυσό σε περιόδους αναταραχής. 

Όπως ανέφερε τότε η Wall Street Jurnal, η προσέγγιση αυτή θεωρήθηκε ότι αντανακλά μια χειρότερη προοπτική για την οικονομία, καθώς ο  Σόρος φαίνεται να ήταν πεπεισμένος για μια ανησυχητικά μεγάλη πιθανότητα να καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του προσφυγικού, της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης αλλά και ενός πιθανού Brexit.  “Αν η Μεγάλη Βρετανία τελικώς αποχωρήσει, θα υπάρξει ένα κύμα εξόδου και από άλλα κράτη και πλέον η διάλυση της Ε.Ε. θα καταστεί αναπόφευκτη», φέρεται να έχει δηλώσει ο Soros. 

 Οι βρετανικές εφημερίδες είχαν με κάποιο φόβο τις κινήσεις αυτές του Soros που το 1992 "τίναξε στον αέρα" την Τράπεζα της Αγγλίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη με τις κινήσεις του. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών οι απώλειες για τη βρετανική οικονομία ήταν 3,4 δισεκ. στερλίνες. Τα κέρδη για τον Σόρος πάνω από 1 δισεκ. στερλίνες.

Σήμερα μετά το Brexit η τιμή του χρυσού σημειώνει μεγάλη άνοδο, καθώς σε αυτόν προσπαθούν να βρούν καταφύγιο οι επενδυτές, και η Βρετανία κάνει για δεύτερη φορά ακόμη πιο πλούσιο τον πάμπλουτο μεγαλοεπενδυτή.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM