Πώς τα social media έπαιξαν σημαντικό ρόλο το βράδυ του μακελειού στη Νίκαια

Πώς τα social media έπαιξαν σημαντικό ρόλο το βράδυ του μακελειού στη Νίκαια Facebook Twitter
0

Μια γραμμή αλληλεγγύης διοργανώθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά το πολύνεκρο χτύπημα στη Νίκαια, προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα της επίθεσης και οι συγγενείς τους.

Πολύ σύντομα μετά την επίθεση ανέβηκε στο Twitter το  hashtag #PortesOuvertesNice , το οποίο ηγήθηκε των τάσεων όλη τη νύχτα, προσφέροντας στους κατοίκους της πόλης και στους ανθρώπους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το σημείο της επίθεσης, καταφύγιο.

Επιπλέον, μέσω της λέξης-κλειδί # Nice06 , οι πολίτες προσπαθούσαν να μάθουν νέα για αγνοούμενους συγγενείς τους.  Όπως και στις επιθέσεις του Νοεμβρίου ήταν πολλοί οι λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν για να προσφερθεί βοήθεια.

Σύμφωνα με την Nice Matin, η είδηση για μια νεαρή γυναίκα που έχασε το καροτσάκι με το 8 μηνών μωρό της μοιράστηκε μέσω των social media περισσότερες από 21.000 φορές.

Το Facebook ενεργοποίησε επίσης τον "Έλεγχο ασφαλείας" που που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στις βομβιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου ενώ και τα ταξί της Νίκαιας προσφέρθηκαν να μεταφέρουν θύματα και συγγενείς όλο το βράδυ στα νοσοκομεία ή να τους απομακρύνουν από το σημείο της επίθεσης.

Mε πληροφορίες από τη Figaro

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM