Θρίλερ με την έρευνα στα ανοιχτά της Σύμης - Το ΥΠΕΘΑ και οι Τούρκοι διαψεύδουν

Θρίλερ με την έρευνα στα ανοιχτά της Σύμης - Το ΥΠΕΘΑ και οι Τούρκοι διαψεύδουν Facebook Twitter
0

Θολό παραμένει το τοπίο για το συναγερμό στο Αιγαίο και την κινητικότητα που φαίνεται να υπάρχει από νωρίς το απόγευμα.

Πριν από λίγη ώρα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν πως δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο, διαψεύδοντας δημοσίευμα στον ιστότοπο της Χουριέτ, στο οποίο η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHΑ, κάνει λόγο για επιχειρήσεις τουρκικών μαχητικών εναντίον δύο σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.


Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Και το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», 

Πριν από περίπου μια ώρα όμως, το Reuters επέμεινε στην αρχική είδηση και με τηλεγράφημα του μετέδωσε πως τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν ελέγχους μετά από πληροφορίες πως υπήρχαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο. Το πρακτορείο επικαλείται πηγές από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουρκικά μαχητικά καταδιώκουν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως υπάρχουν φόβοι ότι ομάδα πραξικοπηματιών, που κρύβονται στην «Ντάτσα» (απέναντι από την Σύμη) ίσως επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει πως η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου είναι αυξημένη από ελληνική πλευράς.

Οι ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν κάθε τι που εισέρχεται στον ελληνικό χώρο, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι ύποπτο. Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα κατευθύνθηκαν στην περιοχή για έλεγχο πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ