Τράπεζα σπέρματος για ζώα υπό εξαφάνιση στην Ιαπωνία

Τράπεζα σπέρματος για ζώα υπό εξαφάνιση στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

[Λ.Φ.]

Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν μια τράπεζα σπέρματος για ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση. Η τράπεζα χρησιμοποιεί μια καινούρια τεχνολογία ξήρανσης-κατάψυξης, η οποία «ίσως βοηθήσει τους ανθρώπους να αναδημιουργήσουν πληθυσμούς ζώων σε άλλους πλανήτες» στο μέλλον, γράφει το Google News.

Μέχρι στιγμής η ομάδα από το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Kyoto έχει καταφέρει να συντηρήσει το σπέρμα δύο απειλούμενων πρωτευόντων θηλαστικών και μιας καμηλοπάρδαλης.

Αναμιγνύοντας το σπέρμα με ειδικό υγρό συντήρησης πριν την κατάψυξη-ξήρανση, η οργανική ουσία μπορεί να αποθηκευτεί σε μια σχετικά υψηλότερη θερμοκρασία κατά 4 βαθμούς Κελσίου, οπότε το σύστημα απαιτεί σημαντικά λιγότερη ενέργεια από τον συμβατικό τρόπο.

Η νέα τεχνολογία όχι μόνο κάνει γενετικές πληροφορίες πιο προσιτές σε επιστήμονες, αλλά επίσης καθιστά δυνατή την αποθήκευση του σπέρματος σε θερμοκρασία δωματίου για μικρές χρονικές περιόδους, όπως κατά τη διάρκεια τυχόν διακοπής της ενέργειας.

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

It's Viral / Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής τους εμφάνισης μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, το πρώην ζευγάρι φέρεται να μην «μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον».
LIFO NEWSROOM