35 οντολογικές πινακίδες που μπορούν να σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς

35 οντολογικές πινακίδες που μπορούν να σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς Facebook Twitter
1
35 οντολογικές πινακίδες που μπορούν να σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς Facebook Twitter

Με τον όρο Οντολογία αναφερόμαστε στο λόγο περί του όντος ή στην επιστήμη του όντος, τη φιλοσοφική αναζήτηση που εξετάζει τις αρχές της ύπαρξης και συγκρότησης του Όντος, μελετά τη φύση και την ουσία των Όντων (Ον= αυτό που πραγματικά υπάρχει, καθετί που έχει υπόσταση). Στη φιλοσοφία η έρευνα της φύσης του όντος γίνεται σε διάκριση από το φαινόμενο.

Οι δημιουργοί της σελίδας «Οντολογικές Πινακίδες» στο Facebook λένε: «Συλλέγουμε πινακίδες, αλλά και γκράφιτι, που έχουν οντολογικό και όχι απλά οντικό χαρακτήρα». 

Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον το εγχείρημα. Σε μια εποχή που πουλάνε οι ανορθόγραφες ή οι εξοργισμένες ή οι αστείες πινακίδες, κάποιοι δίνουν έμφαση σε πιο υπαρξιακά και οντολογικά ζητήματα, με τρόπο φαινομενικά χιουμοριστικό αλλά ταυτόχρονα πικρό.  

Το γεγονός πως πολλές απ' τις πινακίδες είναι φιλοσοφημένες εν αγνοία τους, είναι ακόμα καλύτερο. Εξάλλου αν αποφασίσεις να ζήσεις με ανοιχτά μάτια, μπορείς να βρεις τη φιλοσοφία παντού δίπλα σου, ακόμα και στα πιο τετριμμένα πράγματα...

 

...............................................

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ