Η κούραση έχει στην οδήγηση τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με το αλκοόλ

Η κούραση έχει στην οδήγηση τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με το αλκοόλ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Έκκληση προς τους οδηγούς, για άλλη μία φορά, να μη χρησιμοποιούν, σε καμιά περίπτωση, τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης απηύθυνε ο αστυνομικός διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η κούραση έχει τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με το αλκοόλ.

«Δυστυχώς, κάθε εβδομάδα οι παραβάτες που χρησιμοποιούν την λωρίδα έκτακτης ανάγκης είναι πολλοί. [...] Ο σκοπός της είναι σημαντικός και κάθε παραβάτης θα πρέπει να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή μπορεί να λειτουργήσει για τον ίδιο ή την οικογένειά του. Θα πρέπει να αφήνουμε τη λωρίδα ελεύθερη να κινηθούν τα ασθενοφόρα, η πυροσβεστική και τα περιπολικά», τόνισε ο κ. Σουρβίνος.

Όσον αφορά την επίδραση του αλκοόλ στην οδήγηση, την παραλλήλισε με την κούραση τονίζοντας πως το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. «Υπάρχουν παραβάσεις που οδηγούν ακριβώς στο τροχαίο ατύχημα. Αυτές είναι η υπερβολική ταχύτητα και να μην φοράμε ζώνη ασφαλείας. Και να επισημάνω πως τώρα που όλα τα αυτοκίνητα έχουν αερόσακο, μπορεί να μας σκοτώσει ο αερόσακος. Βλέπω καλύτερη εικόνα για το αλκοόλ. Ωστόσο, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη κούραση είναι αντίστοιχη με το αλκοόλ. Μειώνει τα αντανακλαστικά και την πιθανότητα αντίδρασης. Τώρα που είμαστε στη θάλασσα, αν μπορούμε να ξεκουραστούμε πρώτα και μετά να κάνουμε ό,τι κάνουμε» επεσήμανε ο ίδιος.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, τα νέα για τις ζώνες ασφαλείας είναι αισίοδοξα καθώς αποδεικνύεται πως ολοένα και περισσίτεροι είναι οι οδηγοί που την χρησιμοποιούν με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς οι νεκροί μειώθηκαν από 30 σε 25 και οι βαριά τραυματίες από 33 σε 27. «Περισσότεροι Θεσσαλονικείς επιλέγουν να φορούν τη ζώνη ασφαλείας το πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Όπως πρόσθεσε ο κ. Σουρβίνος, η αύξηση της χρήσης της ζώνης ασφαλείας «αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μεγάλωσε ο αριθμός των ελαφρά τραυματιών από 1.010 που ήταν το 2015 στους 1.150 το 2016. Περισσότεροι συνάνθρωποί μας φορούν ζώνη ασφαλείας και προστατεύουν τη ζωή τους».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ