Καναδάς: Η αστυνομία σκότωσε ύποπτο για τρομοκρατική δράση

Καναδάς: Η αστυνομία σκότωσε ύποπτο για τρομοκρατική δράση Facebook Twitter
0

Καναδάς: Η αστυνομία σκότωσε ύποπτο για τρομοκρατική δράση Facebook Twitter
Ο Aaron Driver είχε συλληφθεί το 2015 για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

 

Η αστυνομία του Καναδά, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση πραγματοποίησε επιδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσε έναν ύποπτο για τρομοκρατική δράση.


Όπως μετέδωσε το CBC News πρόκειται για τον 24χρονο Aaron Driver και η αστυνομία τον πυροβόλησε αφού ο ίδιος -κι ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη- πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας τον τραυματισμό τόσο του ίδιου όσο και ενός ακόμα ατόμου.

 


 

Πληροφορίες από την ίδια πηγή ανέφεραν πως στόχος του δράση ήταν η πρόκληση μαζικών ανθρώπινων απωλειών καθώς ο ίδιος σχεδίαζε ν' ανατινάξει εκρηκτικά σε δημόσιο χώρο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σταθρόι νοτιοδυτικά του Τορόντο στο Οντάριο του Καναδά και σύμφωνα με την αστυνομία -όπως ενημέρωσε μέσω twitter- είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροτεχνουργοί και κομάντος του στρατού. 

 

Ο Driver ήταν γνωστός στις Αρχές ως υποστηρικτής του ISIS και μάλιστα τον Ιούνιο του 2015 είχε συλληφθεί για σχέσεις με την οργάνωση και πιθανότατα βρισκόταν υπό τακτική αστυνομική παρακολούθηση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM