Ντόρα: «Ας σωπάσει ο κ. Μπαλτάκος»

Ντόρα: «Ας σωπάσει ο κ. Μπαλτάκος» Facebook Twitter
0

Να επιβάλει σιωπή στον Αριστείδη Μπαλτάκο γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, κάλεσε τον Πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη.

Χθες ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε στον Βήμα Fm ότι το μνημόνιο είναι «μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας» και πως ο Αντώνης Σαμαράς κατορθώνει να διοικεί τη χώρα, «στην πιο δύσκολη κρίση που πέρασε από την Επανάσταση του 1821».

«Καλό είναι να του επιβάλει λίγο σιωπή. Ένας γραμματέας υπουργικού συμβουλίου αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Προτιμώ να ακούω τον Πρωθυπουργό που έχει την ευθύνη των όσων λέει να μιλάει που έχει την ευθύνη τον λόγων του παρά να ακούω τον κ. Μπαλτάκο» τόνισε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο λαϊκισμός είναι ενδημικό πρόβλημα και στη ΝΔ. Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε σήμερα να ακούει αλήθειες» σχολίασε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Για τις πιέσεις από την Τρόικα για νέα μέτρα, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να «γράψουμε το δικό μας μνημόνιο» και τόνισε ότι «χρειάζεται ουσιαστικότατη πολιτική διαπραγμάτευση».

Διευκρίνισε ότι υπάρχει δέσμευση των εταίρων για επίλυση του ζητήματος χρέους εφόσον η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και τώρα θέλουν να μεταθέσουν την επίλυση του ζητήματος για μετά τις ευρωεκλογές. «Χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση και επικοινωνιακή επίθεση στην Ευρώπη (...)» τόνισε, για την ανάγκη άμεση ρύθμισης.

Επισήμανε ότι είναι μείζονος σημασίας η άμεση μείωση της φορολογίας, λέγοντας ότι το μέγεθος της φορολογίας είναι τρελό. «Φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους» παρατήρησε ενώ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει «με τίποτε» να πάει σε πρόωρες εκλογές.

«Εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει ως "όπλο" τις εκλογές, κάνει λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ