Live

Iερά Σύνοδος: Η προσευχή στα σχολεία προβλέπεται ακόμη

Iερά Σύνοδος: Η προσευχή στα σχολεία προβλέπεται ακόμη Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
2

Απάντηση σε σχετική εγκύκλιο την οποία εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να αναφέρεται στην πρωινή προσευχή, έδωσε η Ιερά Σύνοδος.

Σε ανακοίνωση της το μεσημέρι μετά από συνεδρίαση,  η Ι.Σ. σημειώνει ότι η πρωινή προσευχή δεν καταργείται, στέλνοντας μήνυμα στον Νίκο Φίλη.   

Στην ανακοίνωση τους οι ιεράρχες τονίζουν ότι «σε σχέση με δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι καταργείται η προσευχή στα σχολεία διευκρινίζεται ότι η πρωινή προσευχή στα σχολεία συνεχίζει να προβλέπεται στο άρθρο 13 παρ. 5 εδάφιο α του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 (ΦΕΚ Α' 161/1998), ενώ η συγκεκριμένη διάταξη επαναλαμβάνεται στην Εγκλύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία υπενθυμίζει ότι: "Τέλος εφαρμόζονται οι προβλέψεις του Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α'), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφιο α και β και παρ. 10, εδάφιο δ». Ειδικότερα, κατά το άρθρο 13 παρ. 5 εδάφιο α του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 προβλέπεται ότι: «α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν......"».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο ο Υπουργός Παιδείας είχε πει για την πρωινή προσευχή: «Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα. Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία».

2

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το Μάτι: Σήμερα στο Εφετείο η ετυμηγορία της εισαγγελέως

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι στο Εφετείο: Αναμένεται η ετυμηγορία της εισαγγελέως

Κατά την σημερινή συνεδρίαση η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να ολοκληρώσει το σκεπτικό της για το γενικό πλαίσιο και να εξειδικεύσει την θέση της για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά
LIFO NEWSROOM
Διακοπή στη δίκη Κορκονέα - Παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης μετά από αντιπαράθεση με την Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα / Διακοπή στη δίκη Κορκονέα - Παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης μετά από αντιπαράθεση με την Κωνσταντοπούλου

Η δικηγόρος Δέσποινα Σβερώνη, που είχε διατελέσει βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου
LIFO NEWSROOM