Αντίδραση Τσίπρα και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα του Ωραιοκάστρου

Αντίδραση Τσίπρα και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα του Ωραιοκάστρου Facebook Twitter
Φωτο: SOOC
3

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου για την μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη:

α)Την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους


β) Τις δηλώσεις του Αστέριου Γαβότση, σε συγκέντρωση δημοτών του, με αφορμή αντιδράσεις πολιτών για το προσφυγικό, που χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές». Ο δήμαρχος απέρριψε τις απόψεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε είχαν αντίθετο νόημα απ' αυτό που τους αποδίδεται.

Ο ίδιος, πάντως, στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης

 

Τσίπρας: Οι αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο δεν βοηθούν στο προσφυγικό

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter πήρε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις, όπως αυτές κάποιων Συλλόγων γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το προσφυγικο επισης δεν λυνεται κυριε Τσιπρα με το να παρουμε ολους τους μεταναστες της υφηλιου και απλα να βαλουμε τον λαο να πληρωσει τα σπασμενα και οποιος διαμαρτυρηθει να τον πουμε και ρατσιστη.Πραγματικα, καθε ανακοινωση του Συριζα θυμιζει τον εξυπνακια στο σχολειο..
Μιλάει για αλληλεγγυη ο Τσίπρας! Που άφησε για μήνες τους πρόσφυγες στις λάσπες της ειδομένης!! Που άφησε τις ΜΚΟ να αλωνίζουν και εκμεταλεύθηκε τον πόνο των ανθρώπων για να "αναδείξει" το θέμα..Δυστυχώς από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, η Ελλάδα βγήκε θύτης και η Τουρκία "σωτήρας" των προσφύγων για την Ευρώπη. Ας πέσω τώρα από τα σύννεφα, που σε μια χώρα με >8% νεοναζί και >70% αντισιμίτες, εχούμε ρατσιστικά φαινόμενα.
Το προσφυγικό Τσίπρα δεν είναι θέμα και πρόβλημα των κατοίκων αλλά δικό σου. Δώσε στον κόσμο να καταλάβει αν τελικά είναι μετανάστες ή πρόσφυγες, δώσε λύση στα θέματα υγιεινής ώστε να μην έχουμε μεταδοτικές ασθένειες από παιδιά σε παιδιά, και τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ο Έλληνας έχει την φιλοξενία στο αίμα του αλλά όταν υπάρχουν και οι ανάλογες δυνατότητες για να φιλοξενήσεις.