Με ακίνητο θα μπορούν να πληρώνουν όσοι χρωστούν στην εφορία

Με ακίνητο θα μπορούν να πληρώνουν όσοι χρωστούν στην εφορία Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Με την παραχώρηση ακινήτου θα μπορούν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τα χρέη τους στο δημόσιο, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Η δυνατότητα αυτή θα δίνεται στην περίπτωση του φόρου κληρονομιάς, όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ για την αύξηση στις αποποιήσεις κληρονομιών.

 «Σήμερα φορολογούμενοι που είτε έχουν κληρονομήσει μια περιουσία, είτε πρόκειται να κληρονομήσουν και δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς είναι σε αδιέξοδο. Οι πρώτοι -που έχουν κάνει αποδοχή της κληρονομιάς- βρίσκονται να χρωστούν φόρους που διαρκώς προσαυξάνονται, οι δεύτεροι αναγκάζονται τελικά να μην αποδεχτούν την κληρονομιά καθώς δεν έχουν τα χρήματα για την εξόφληση του φόρου. Μάλιστα, οι αρνήσεις κληρονομιάς έχουν εκτοξευτεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες. Την τριετία 2013-2015 οι αποποιήσεις κληρονομιών παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση, καθώς μόνον το 2015 ανήλθαν σε 9.566 μόνον στην Αθήνα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι η απόφαση βρίσκεται στην τελική της επεξεργασία για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM