Αν και είχε δηλώσει πως δεν θα ταο ξανακάνει, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων βρίζει πάλι τους Αμερικανούς

Αν και είχε δηλώσει πως δεν θα ταο ξανακάνει, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων βρίζει πάλι τους Αμερικανούς Facebook Twitter
0

Ήταν μόλις πριν από μερικές ημέρες που ο «βαρύς» και λαϊκιστής Πρόεδρος των Φιλιππίνων υποσχέθηκε ότι δεν θα βρίσει ξανά. «Ο Θεός μου είπε να πάψω να βρίζω και τους το υποσχέθηκα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Όμως μόλις σήμερα ο Ντουτέρτε θα έβαλε και πάλι με τους Αμερικανούς που αρνήθηκαν να του πουλήσουν 26 χιλιάδες όπλα που ήθελε να αγοράσει. «Κοιτάξτε αυτές τις μαϊμούδες, δεν θέλουν να μας πουλήσουν τα πυροβόλα", δήλωσε ο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας την Τετάρτη.«Son of a bitch, έχουμε πολλά «σπιτικά» όπλα εδώ. Αυτοί οι Αμερικανοί είναι ανόητοι», είπε ακόμη και διεμήνυσε ότι μπορεί να βρει άλλες πηγές για να αγοράσει τα όπλα, αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν τη συνεργασία.

 «Η Ρωσία μας προσκαλεί. Η Κίνα επίσης. Η Κίνα είναι ανοικτή, μου είπε «ό,τι θέλετε» και μου έστειλε ένα φυλλάδιο λέγοντας να επιλέξουμε εμείς τι θα πάρουμε», είπε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Όπως σημείωσε, είναι αγενής προς τους Αμερικανούς, γιατί «ήταν κι αυτοί αγενείς προς εμένα», τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σταμάτησε την πώληση όπλων προς την αστυνομία των Φιλιππίνων μετά από την απόφαση της Γερουσίας να αντιταχθεί σε αυτή την κίνηση, λόγω ανησυχιών για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, στον αιματηρό πόλεμο  κατά των ναρκωτικών ξεκίνησε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM