Λύθηκε το μυστήριο με την άσπρη σκόνη που πέταξε θεατής στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

Λύθηκε το μυστήριο με την άσπρη σκόνη που πέταξε θεατής στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
0

Το περασμένο Σάββατο, ένας θεατής προκάλεσε αναταραχή στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, όταν πέταξε μία μυστηριώδη άσπρη σκόνη στον χώρο της ορχήστρας, στη διάρκεια του διαλείμματος παράστασης του «Γουλιέλμου Τέλλου». Ο χώρος εκκενώθηκε και αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, υπό το φόβο πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης. Λίγες ημέρες μετά, ο θεατής που προκάλεσε το συμβάν, έστειλε μία επιστολή - απολογία στον γενικό διευθυντή της όπερας και σε «ολόκληρη κοινότητα της Met» και λύνει το μυστήριο της σκόνης.


Ο Roger Kaiser ζήτησε συγνώμη για την ακούσια πρόκληση αναταραχής. Στην επιστολή του, αναφέρει πως είχε υποσχεθεί το 2012 σε έναν φίλο του που έπασχε από καρκίνο, ότι μετά τον θάνατό του θα διασκόρπιζε τις στάχτες του σε διάφορες όπερες. Είχε πει στον φίλο του πως έτσι «θα βρισκόταν εκεί για πάντα, απολαμβάνοντας την ωραία μουσική». Ωστόσο, «αυτή η γλυκιά χειρονομία προς έναν ετοιμοθάνατο φίλο, πήγε εντελώς λάθος», προσθέτει. «Ως πιστός λάτρης της όπερας, η πραγματικότητα της κατάστασης με βαραίνει», ανέφερε.


Σύμφωνα με την Telegraph, η αστυνομία επικοινώνησε με τον Kaiser, αφότου έγινε γνωστό ότι εκείνος ευθύνεται γαι τη ρίψη της σκόνης, αλλά δεν του έχει απαγγείλει κατηγορίες.


Ο γενικός διευθυντής της Met, Peter Gelb, απάντησε ότι εκτίμησε την ειλικρίνεια της απολογίας του Kaiser, παρότι οι ενέργειές του προκάλεσαν ανησυχία στη Met, απογοήτευσαν τα ακροατήρια δύο παραστάσεων που ακυρώθηκαν και κόστισαν χιλιάδες δολάρια. «Ελπίζω ότι οι μελλοντικές επισκέψεις σας στη Met θα είναι χωρίς επεισόδια, και ότι θα συνεχίσετε να προσηλυτίζετε με την αγάπη σας για την όπερα όλους όσοι θα σας ακούσουν», προσθέτει ο Gelb.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM