Το Πεκίνο ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος κινεζικών εταιριών

Το Πεκίνο ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος κινεζικών εταιριών Facebook Twitter
0

Η Κίνα κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εξαπολύουν αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος κινεζικών εταιριών και να πολιτικοποιούν συνηθισμένες περιπτώσεις εξαγορών.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ έκανε τα σχόλια αυτά αντιδρώντας στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να εμποδίσει την εξαγορά της αμερικανικής μονάδας της γερμανικής εταιρίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Aixtron από κινεζική εταιρία.


Ο Ομπάμα ζήτησε από την κινεζική Fujian Grand Chip Investment Fund (FGC) να «εγκαταλείψει τελείως και δια παντός» την προτεινόμενη εξαγοράς της αμερικανικής μονάδας της Aixtron, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.


Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), που αξιολογεί τις εξαγορές αμερικανικών εταιριών από ξένες επιχειρήσεις, αλλά και ο Ομπάμα εκτιμούν ότι «η συναλλαγή εγείρει κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω της δικαστικής οδού», ανέφερε η ανακοίνωση.


«Η εξαγορά από την κινεζική εταιρία είναι μια κίνηση που συνάδει απόλυτα με τις πρακτικές της αγοράς», δήλωσε ο Λου σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Πρόσθεσε ότι η Κίνα είναι αντίθετη στην πολιτικοποίηση και την πολιτική παρέμβαση υπό κανονικές συνθήκες.


Ο Λου κάλεσε τις ΗΠΑ να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες και διευκολύνσεις στις κινεζικές εταιρίες για επενδύσεις. Η κινεζική κυβέρνηση πάντα ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρίες να προχωρούν σε επενδύσεις στο εξωτερικό και σε συνεργασίες στο πλαίσιο των κανόνων της αγοράς και των διεθνών κανόνων καθώς της εθνικής νομοθεσίας, πρόσθεσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM