Βυθισμένο σε τοξική αιθαλομίχλη υποδέχτηκε το νέο έτος το Πεκίνο

Βυθισμένο σε τοξική αιθαλομίχλη υποδέχτηκε το νέο έτος το Πεκίνο Facebook Twitter
0

Την πρώτη ημέρα του 2017 τα επίπεδα ρύπανσης στο Πεκίνο ήταν 24 φορές υψηλότερα από το όριο που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν Πρωτοχρονιά με το παχύ, τοξικό στρώμα αιθαλομίχλης που προκάλεσε  ακυρώσεις πτήσεων ενώ 24 πόλεις εξέδωσαν προειδοποιήσεις πως η κατάσταση θα συνεχιστεί για σχεδόν όλη την εβδομάδα.

Η αιθαλομίχλη που επικρατούσε χθες στις βόρειες περιοχές της Κίνας, προκάλεσε την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα σχέδια πολλών ταξιδιωτών που ήθελαν να ταξιδέψουν για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, επίσης αναβλήθηκαν.


Μεγάλα τμήματα των κινεζικών επαρχιών που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας έχουν πληγεί από την αιθαλομίχλη που αποδίδεται στην επικίνδυνη περιβαλλοντολογική ρύπανση, από τα μέσα Δεκεμβρίου. Οι αρχές από την πλευρά τους, έχουν διατάξει τη διακοπή της λειτουργίας εκατοντάδων βιομηχανικών μονάδων, ενώ εφαρμόζουν περιορισμούς στις μετακινήσεις οχημάτων και δικύκλων, προκειμένου να περιοριστεί η εκπομπή των βλαβερών ρύπων.


Οι συνθήκες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά την Παρασκευή. Στο Πεκίνο, ακυρώθηκαν 24 πτήσεις στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης, ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία των δρομολογίων με λεωφορεία από το αεροδρόμιο, προς τις γειτονικές πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών του αεροδρομίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM
Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM