Οι μετεωρολόγοι εξηγούν γιατί ονόμασαν το κύμα κακοκαιρίας «Αριάδνη»

Οι μετεωρολόγοι εξηγούν γιατί ονόμασαν το κύμα κακοκαιρίας «Αριάδνη» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
0

Με ανάρτηση τους στο meteo.gr, οι μετεωρολόγοι  του Αστεροσκοπείου  εξηγούν τους λόγου ς που ονόμασαν το κύμα κακοκαιρίας «Αριάδνη»  ενώ «ασπολογούναι» και για την αστοχία των προβλέψεων τους σε ό,τι αφορά στην Αττική.

Γράφουν συγκεκριμένα στο σάιτ:

Στην Αττική η «Αριάδνη» έδειξε το καλό της πρόσωπο: παρόλο που χιόνισε μέχρι τις παραλιακές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, δεν χιόνισε καθόλου εντός του λεκανοπεδίου. Στην περιοχή αυτή υπήρξε, δυστυχώς, αστοχία των προγνωστικών μας στοιχείων, γεγονός που ενίοτε συμβαίνει και είναι αναπόφευκτο. Κατανοούμε ότι η αστοχία μιας πρόγνωσης σε μια περιοχή με μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση έχει μεγάλο αντίκτυπο. Η αστοχία αυτή καταδεικνύει όμως τα όρια των σημερινών δυνατοτήτων της πρόγνωσης καιρού. Από την άλλη για μία τέτοιου επιπέδου κακοκαιρία είναι προτιμότερο το λάθος να είναι προς το δυσμενέστερο καθώς η προετοιμασία είναι καλύτερη από την υποτίμηση του πιθανού κινδύνου.

Και λίγα λόγια για την επιλογή μας να δώσουμε όνομα στο συγκεκριμένο μέτωπο κακοκαιρίας. Από τις αρχές του 2017 αποφασίσαμε να δίνουμε ονόματα σε διαταραχές οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν καιρικά φαινόμενα με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται πιο «αποδοτική» η μετάδοση της πληροφορίας στους πολίτες ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM