Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί στη δίκη για την επίθεση μελών της Χ.Α σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί στη δίκη για την επίθεση μελών της Χ.Α σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα Facebook Twitter
(φωτο αρχείου) Alexandros Michailidis / SOOC
0

«Χτύπημα με τέτοιο αντικείμενο σε αφήνει στον τόπο» κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός που εντόπισε και κατέσχεσε μέσα στα γραφεία της οργάνωσης στο Πέραμα, ένα στιλιάρι με μεταλλική απόληξη, την επομένη της επίθεσης κατά των μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τρεις αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο συμμετείχαν στα μέτρα τάξης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Περάματος, ενώ ένας εξ αυτών τραυματίστηκε πριν λίγες ημέρες στην προσπάθειά του να εμποδίσει την είσοδο χρυσαυγιτών στο σχολείο, στο Ικόνιο Περάματος.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, Ελευθέριος Καρδάμης, είπε πως την επομένη της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ, εντόπισε στα γραφεία της Χρυσής κρυμμένο στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, ένα στιλιάρι με μεταλλική απόληξη και τόνισε, όπως και στην προηγούμενη δικάσιμο, ότι «χτύπημα στο κεφάλι με τέτοιο αντικείμενο σε αφήνει στον τόπο».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας: «Εγώ το εντόπισα και το έβγαλα από τη θέση του, άλλος δεν είχε αναφέρει τίποτα, ο πρώτος που το είδε ήμουν εγώ και μετά ο διευθυντής ο οποίος μου είπε να το πάρω...».

Ο αστυνομικός διευκρίνισε πως προχώρησε σε κατάσχεση του αντικειμένου, «επειδή είχα ακούσει ότι κάτι σε σχήμα ρόπαλου με γάντζο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, αλλά και να μην προσομοίαζε, θα το έπαιρνα, για να μη μείνει εκεί καθώς ερχόταν πορεία. Το κατέσχεσα όμως, γιατί προσομοίαζε σε κάτι που είχε αναφερθεί ως όπλο σε επίθεση».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στην συνέχεια ο αστυνομικός διευθυντής, Πέτρος Παναγιωτίδης, που έχει καταγραφεί στο βίντεο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας από το πρόσφατα επεισόδια με τους χρυσαυγίτες στο Α' δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, να προσπαθεί να εμποδίσει με το σώμα του την είσοδο στο σχολείο των χρυσαυγιτών και του Γιάννη Λαγού. Ο μάρτυρας ήταν χτυπημένος από αυτά τα επεισόδια και κατέθεσε καθιστός.

Αναφερόμενος στο επίμαχο εύρημα που εντόπισε ο συνάδελφος του μετά την επίθεση στο ΠΑΜΕ, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας είπε:

«Ήταν ένα κοντάρι ξύλινο με ένα μεταλλικό στεφάνι από πάνω και άλλο ένα μεταλλικό από κάτω. Προεξείχε, φαινόταν ο μεταλλικός σφιγκτήρας με μια μεταλλική απόληξη στην άκρη. Τέτοιου είδους ξύλα χρησιμοποιούν όλοι στις πορείες, γιατί βάζουν σημαίες, συνθήματα, χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις, σε άμυνες και συνήθως καταλήγουν στην πλάτη μας. Αν σας χτυπήσω με αυτό στο κεφάλι, σας άφησα, είναι ξύλο, είναι μαδέρι. Δεν συνάδει με οποιαδήποτε άλλη χρήση, είναι όπλο αυτό το πράμα. Αν σας χτυπήσει κάποιος με αυτό είναι θάνατος ή θέλει τουλάχιστον να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη. Ήταν κρυμμένο, αλλά φώναζε ότι εδώ είναι κάτι άσχημο».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο αστυνομικός της Ασφάλειας Περάματος, Σταύρος Παράσχος, οποίος υποστήριξε πως το στιλιάρι εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στο Τμήμα, την επομένη της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, που είπε ότι «βλέπει να τοποθετούν ένα στιλιάρι στο κλιματιστικό» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος του διάβασε την προανακριτική του κατάθεση, όπου ο αστυνομικός έχει πει πως ο άγνωστος στο τηλέφωνο του είπε πως «περί ώρα 3 τα ξημερώματα, μετά το επεισόδιο στο Πέραμα, είδα άτομα με μαύρες μπλούζες που συμμετείχαν στο περιστατικό, να εισέρχονται στα γραφεία και να τοποθετούν καδρόνια, ξύλα και άλλα αντικείμενα». Στην απάντηση μάλιστα του μάρτυρα «που να θυμάμαι τώρα...» η πρόεδρος εκνευρισμένη του απάντησε: «Τότε να μην κάνετε αυτήν την δουλειά αν δεν θυμάστε».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM