Όλοι οι λόγοι που η απάντηση της Κιμ Καρντάσιαν στον Τραμπ ήταν μια από τις πιο εύστοχες που έγιναν αυτές τις μέρες

Όλοι οι λόγοι που η απάντηση της Κιμ Καρντάσιαν στον Τραμπ ήταν μια από τις πιο εύστοχες που έγιναν αυτές τις μέρες Facebook Twitter
2

Μπορεί ο Κάνιε Γουέστ να είχε δηλώσει προεκλογικά πως αν ψήφιζε, θα ψήφιζε τον Ντόναλντ Τραμπ, η Κιμ Καρντάσιαν όμως δεν συμμερίστηκε την άποψή του και εξαρχής υπήρξε μια από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες της Χίλαρι Κλίντον. Μετά το τελευταίο διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου κατά της μετανάστευσης, πολλοί ήταν οι διάσημοι που έσπευσαν να τον επικρίνουν και να καταδικάσουν την απόφασή του να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε Μουσουλμάνους. Ανάμεσά τους και η Κιμ Καρντάσιαν η οποία με μια μόνο λέξη και ένα διάγραμμα κατάφερε σύμφωνα με ξένα μίντια να δώσει μια από τις εύστοχες απαντήσεις.

Η διάσημη σταρ δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μερικά στατιστικά στοιχεία από έρευνα του Cato Institute σχετικά με τις πιθανότητες που έχει κάποιος να πεθάνει από επίθεση ξένου τρομοκράτη:

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία και φαίνεται στο γράφημα, πιο πιθανό είναι κάποιος να πεθάνει επειδή έπεσε από το κρεβάτι του ή να τον χτυπήσει λεωφορείο παρά να σκοτωθεί από ισλαμιστή τζιχαντιστή μετανάστη. Το Cato Institute αναφέρει σχετικά πως τα τελευταία 40 χρόνια υπήρξαν μόλις τρεις θάνατοι στις ΗΠΑ που αποδίδονται σε τρομοκράτες οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα ως πρόσφυγες. Αυτό πρακτικά σημαίνει 0.075 θάνατοι/ ετησίως ή πιθανότητες (περίπου) 1 στις 3.6 δισεκατομμύρια. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της έρευνας Alex Nowrasteh, αυτοί οι θάνατοι συνέβησαν όταν Κουβανοί μετανάστες πραγματοποίησαν επίθεση την δεκαετία του '70. 

Όλοι οι λόγοι που η απάντηση της Κιμ Καρντάσιαν στον Τραμπ ήταν μια από τις πιο εύστοχες που έγιναν αυτές τις μέρες Facebook Twitter

Αυτή είναι η λίστα με τα πράγματα που είναι περισσότερο πιθανό να «σκοτώσουν» έναν πολίτη των ΗΠΑ από το να σκοτωθεί από κάποιον πρόσφυγα: 

1. Αγελάδες

Σύμφωνα με έρευνα του CDC (Centers for Disease Control and Prevention) οι αγελάδες προκάλεσαν τουλάχιστον 108 θανάτους το διάστημα 2003- 2007. Αυτό μεταφράζεται σε 21 θανάτους τον χρόνο, αριθμός 288 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο που προκάλεσαν πρόσφυγες. 

2. Σκάλες

Σύμφωνα με το National Safety Council, οι τραυματισμοί από το πέσιμο σε σκάλες ευθύνονταν για 1.307 θανάτους μόνο μέσα στο 2000. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό στη ζωή ενός ανθρώπου είναι 1 στις 2.739.

3. Καυτό νερό βρύσης

Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό Burn Care and Research, περίπου 100 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από εγκαύματα που προκλήθηκαν από καυτό νερό βρύσης. 

4. Σκύλοι

Το CDC διαπίστωσε επίσης πως 279 άτομα πέθαναν από δάγκωμα σκύλου μεταξύ 1979 και 1994, που μεταφράζεται σε έναν μέσο όρο 18 ανθρώπων το χρόνο. 

5. Αυτόματοι πωλητές

Σύμφωνα με την Consumer Product Safety Commission, οι αυτόματοι πωλητές προκάλεσαν 37 θανάτους σε διάστημα 17 ετών. Πρόκειται για έναν μέσο όρο περίπου δύο θανάτων το χρόνο, αλλά πρακτικά εξακολουθεί να είναι 30 φορές πιο πιθανό από ό,τι να πεθάνει κάποιος από τα χέρια ενός «πρόσφυγα τρομοκράτη».

6. Μέλισσες

Σύμφωνα με άλλη έρευνα του CDC, περίπου 100 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από τσίμπημα μέλισσας. 

7. Κινητά τηλέφωνα

Καθημερινά περίπου 8 άτομα πεθαίνουν σε αυτοκινητικά δυστυχήματα λόγω του ότι γράφουν ή μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο ενώ οδηγούν. Συνολικά πρόκειται για 2.920 ανθρώπους το χρόνο.

8. Κούνιες

Οι κούνιες στις παιδικές χαρές ευθύνονται για περίπου 20 θανάτους ετησίως, σύμφωνα με την CPSC (Consumer Product Safety Commission). 

9. Άνεμος

Το 2011 σημειώθηκαν 76 θάνατοι που σχετίζονται με τον άνεμο και 104 το 2012. 

10. Ποδόσφαιρο

Το 2014, υπήρξαν 16 θάνατοι (οι έξι ακαριαίοι) σχετικοί με το ποδόσφαιρο σε γυμνάσια και κολέγια, σύμφωνα με έρευνα του National Center for Catastrophic Sports Injury. Σε διάστημα 2 ετών, από το 1990 μέχρι το 2010, συνολικά καταγράφηκαν 243 σχετικοί θάνατοι.

11. Τρενάκια σε λούνα παρκ

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Υγείας, περίπου τέσσερις άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας τραυματισμών που προκαλούνται σε τρενάκια του λούνα παρκ. 

12. Κουρευτικές μηχανές του γκαζόν

Το CDC αναφέρει συνολικά 951 θανάτους από κουρευτικές μηχανές του γκαζόν μεταξύ 1999 και 2014 ή περίπου 63 ετησίως. 

13. Το κρεβάτι 

Στατιστικά στοιχεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δείχνουν πως 357 άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία ή στραγγαλισμό στο κρεβάτι το έτος 2000. Αυτό σημαίνει πως κάποιος έχεις τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστεί ασφυξία στο ίδιο του το κρεβάτι από το να σκοτωθεί από τρομοκράτη.  

* Με πληροφορίες από Mashable και Buzzfeed

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ σωστό το point, όμως έτσι κάνοντας λίγο το δικηγόρο του διαβόλου κατ´αρχήν η έρευνα περιέχει στατιστικά στοιχεία 40ετών... Η κατάσταση με τους τζιχαντιστές, το ισλαμικό κράτος & γενικότερα την τρομοκρατία δεν είχε καμία σχεση πριν από 40 χρόνια. Επίσης, ο Τραμπ, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν επιτρέπει ούτε σε μόνιμους κατοίκους με πράσινη κάρτα ή ανθρώπους με βίζα να επιστρέψουν ή να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ & όχι μόνο σε πρόσφυγες, κάτι το οποιο δε λαμβάνεται υπόψιν στην έρευνα... Γιατί τι εθνικότητας ηταν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου;Κατά τα άλλα πόσο καραγκιόζης πρέπει να εισαι ρε άνθρωπε αν νομίζεις ότι με το να στρέψεις όλο τον πλανήτη εναντίων σου & να κλείσεις τα σύνορά σου θα προστατευτείς από την τρομοκρατία; Πιο πολλοί πεθαίνουν κάθε χρόνο σίγουρα από οπλοφορούντες Αμερικάνους που γαζώνουν τον κόσμο...
Οσο πικρο και αν ειναι για εναν ανθρωπο ο οποιος παθαινει "αναφυλαξια"ακομη και με την απλη αναφορα σε μηντιακες περσονες τυπου Καρντασιαν,οφειλω να παραδεχθω οτι κανεις δεν γινεται 'φαινομενο δημοσιοτητας'τυχαια.Διοτι οπως ειναι προφανες πρεπει,αν μη τι αλλο,να διαθετει ειτε σπουδαιο μυαλο, ειτε εξαιρετικους συμβουλους.