Δικογραφίες σε βάρος δύο ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφίες σε βάρος δύο ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου Facebook Twitter
0

Για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 30χρονου Έλληνα, στην Αθήνα και ενός άγνωστου δράστη, στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αξιοποίησε στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα ηλεκτρονικά ίχνη των παιδόφιλων αντιστοιχούσαν σε οικίες στην Αθήνα και στην Κορινθία.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις συγκεκριμένες οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και εσωτερικός σκληρός δίσκος.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ελλάδα / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Στο χωριό Βούτες, εικόνες δείχνουν έντονες ρηγματώσεις σε τοίχους σπιτιών, δρόμους και άλλες υποδομές, με τους κατοίκους να βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM