Τσίπρας προς Μουσκάτ: Η Ευρώπη χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη

Τσίπρας προς Μουσκάτ: Η Ευρώπη χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη», τόνισε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος από την πλευρά του είπε πως θα συζητήσει με τον Έλληνα ομόλογό του, εκτός των άλλων και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Αθήνα για ακόμα μία φορά, στο πλαίσιο της προεδρίας της Μάλτας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας, έχουμε παρά πολλές προκλήσεις μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων και πρόσθεσε: «Η προεδρία σας συμπίπτει με την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης και πιστεύω ότι αποτελεί αυτό μία ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε το ευρωπαϊκό μας όραμα στους πολίτες μας. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε τα θετικά σημάδια για το κοινό μας μέλλον, τα θετικά σημάδια στους πολίτες μας, γιατί η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη».

«Σε ευχαριστώ πολύ, Αλέξη. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα να είμαι ξανά εδώ στην Αθήνα», υπογράμμισε ο κ. Μουσκάτ και σημείωσε: «Βρισκόμαστε στις αρχές του τρίτου μήνα της προεδρίας μας που προσπαθεί να δώσει μία διάσταση, όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και μεσογειακή και έχουμε μπει σε μία σημαντική συζήτηση για το μεταναστευτικό. Είμαστε πολύ κοντά στις καρδιές μας και νομίζω ότι αυτά που ξεκινήσαμε πριν από έναν μήνα με τη Διάσκεψη των μεσογειακών χωρών ήδη έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Και αυτό δεν αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ, αλλά όλα αυτά τα έχουμε επικοινωνήσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

»Προσπαθούμε να συζητάμε ζητήματα. Ελπίζω ότι αυτό θα κάνουμε στη Ρώμη, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι μόνο μία γιορτή, αλλά θα αποτελέσει και μία βάση για να δώσουμε κατευθύνσεις όσον αφορά το μέλλον. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει κατευθύνσεις όσον αφορά το μέλλον μας στην Ευρώπη αλλά και τη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση του Brexit και φυσικά και σε άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα, όπως το μεταναστευτικό. Έχουμε ήδη πετύχει κάποια πράγματα. Φυσικά ήμασταν διχασμένοι όσον αφορά το κομμάτι της μετανάστευσης, αλλά τώρα έχουμε μπει σε μία σημαντική συζήτηση όσον αφορά τις διαστάσεις αυτού του ζητήματος. Θέλω να το συζητήσω μαζί σου, παρόλο που έχουμε κοινή αντίληψη γι' αυτά τα πράγματα. Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η κοινή μας στάση και να δούμε πώς μπορούμε να προοδεύσουμε σε αυτούς τους έξι μήνες της προεδρίας μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM