Κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποφασίστηκε να αρχίσει να αναπτύσσεται και στη Λάρισα μετά τη σύσκεψη που διοργανώθηκε την Κυριακή στη θεσσαλική πόλη, με τη συμμετοχή ανθρώπων του κινήματος κατά των πλειστηριασμών από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τον Βόλο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του κινήματος «Δεν πληρώνω» από την Αθήνα, όπου και μετέφεραν την εμπειρία τους από τις κινητοποιήσεις.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Παπαϊωάννου από τη Λάρισα, τόνισε πως στην πόλη υπάρχει ανάγκη για να αναπτυχθεί ένα κίνημα κατά των πλειστηριασμών, διότι υπάρχει έντονο και μεγάλο πρόβλημα.
«Είναι προγραμματισμένοι ήδη 50 πλειστηριασμοί μέχρι τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα που αφορούν κυρίως αγροτική γη, οικόπεδα και σπίτια λαϊκών οικογενειών. Θέλουμε να υπάρξει μια πρωτοβουλία ανθρώπων στη Λάρισα όπου θα δέχεται καταρχήν πληροφόρηση από την κοινωνία, θα γίνεται μια ιεράρχηση και από εκεί και πέρα θα επεμβαίνουμε για να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαϊωάννου.
Ο Ηλίας και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας το κίνημα «Δεν πληρώνω» από την Αθήνα, είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και στις υπόλοιπες πόλεις η προσπάθεια που γίνεται στην Αθήνα, διότι τα «προβλήματα είναι πολλά, καθώς αυξάνονται οι πλειστηριασμοί και η απώλεια της λαϊκής περιουσίας».
«Στη Λάρισα υπάρχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκτησίας αγροτικής γης και είναι σημαντικό να αναπτυχτούν πρωτοβουλίες ακύρωσης των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία. Υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο από τις τράπεζες και τα ιδιωτικά funds, να βάλουν στο χέρι όχι μόνο τα σπίτια μας ή τα καταστήματα μας, αλλά και την αγροτική γη, όπως και συνολικά τον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Ηλίας Παπαδόπουλος.
Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις, αλλά και το κατά πόσο οι άνθρωποι επικοινωνούν με το κίνημα «Δεν Πληρώνω», ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος είπε πως εκατοντάδες άνθρωποι τηλεφωνούν στα τηλέφωνα του κινήματος για να μεταφέρουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
«Εδώ και 4 χρόνια καθημερινά δίνουμε τη μάχη κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία. Έχουμε αποτρέψει περίπου 3.000 πλειστηριασμούς το χρόνο που αφορούν τη λαϊκή περιουσία, και έτσι σιγά σιγά ο κόσμος έχει αρχίσει να συμμετέχει. Θέλουμε να διαμηνύσουμε στην κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που επιχειρήσει να παρακάμψει το κίνημα αντίστασης μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τότε θα αποσταθεροποιήσει πλήρως τη βάση της ελληνικής κοινωνίας, διότι η ελληνική οικογένεια είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την κατοικία της», σημείωσε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος.
Σημειώνεται πως στην πανθεσσαλική σύσκεψη που οργανώθηκε στη Λάρισα, οι πολίτες και τα μέλη συλλογικοτήτων επισήμαναν την ανάγκη να βρεθούν τρόποι για την ενεργοποίηση των πολιτών, ώστε να μεγαλώσει το κίνημα αντίστασης για να μπορέσει να προστατευτεί, όπως είπαν, η λαϊκή στέγη, η μικροιδιοκτησία της γης και συνολικά η λαϊκή περιουσία που βρίσκεται σε διαδικασία πλειστηριασμού.
Επίσης τονίστηκε πως θα γίνει προσπάθεια ώστε να προστατευτεί και εκείνη η μερίδα των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τις επόμενες μέρες πάντως αναμένεται να υπάρξει και ανακοίνωση της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε στη Λάρισα, ενώ σχεδιάζονται και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες.