Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων το 1/3 της δυτικής Μοσούλης

Στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων το 1/3 της δυτικής Μοσούλης Facebook Twitter
0

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει πάνω από το 1/3 της δυτικής Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά την έναρξη της επιχείρησης στις 19 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός του στρατού.

«Περισσότερο από το ένα τρίτο της δεξιάς όχθης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μονάδων μας», δήλωσε ο στρατηγός Μάαν αλ Σάαντι.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και βασικό προπύργιο του ΙΚ στη χώρα, διατρέχεται από τον ποταμό Τίγρη.

Από τις 19 Φεβρουάριου οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση ανακατάληψης του δυτικού τμήματος της πόλης, ξεκινώντας από τη νότια Μοσούλη και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες καθώς προσεγγίζουν την παλιά πόλη.

Η προέλαση αυτή αποτελεί τη δεύτερη φάση της επιχείρησης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Στόχος της είναι να ανακαταλάβουν την πόλη, η οποία έπεσε τον Ιούνιο του 2014 στα χέρια των τζιχαντιστών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM