Τουρκία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις 10 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα

Τουρκία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις 10 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Στο γραφείο του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ έφθασαν οι τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για το επικείμενο δημοψήφισμα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτές τα ΝΑΙ για το Προεδρικό Σύστημα, που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξητικές τάσεις, φαίνεται να προηγούνται των ΟΧΙ.

 

Γνωστός αρθρογράφος της Χουριέτ, σε άρθρο του, αποκαλύπτει τις συζητήσεις που γίνονται στα πηγαδάκια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Τα περισσότερα μέλη του κόμματος πιστεύουν ότι στο εσωτερικό, η ηπιότερη προσέγγιση του λόγου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες μέρες, στην εκστρατεία για το ναι, έχει θετική απήχηση στο λαό.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων, οι αναποφάσιστοι έχουν μειωθεί στο 17%. Ένα ποσοστό από αυτούς δεν θα πάει καθόλου στις κάλπες. Παρότι πρόκειται για δημοψήφισμα το ποσοστό συμμέτοχής φαίνεται αυξημένο για τα δεδομένα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις υπολογίζεται πως θα είναι πάνω από 80 %.

 

Τρεις από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αξιολογήθηκαν στη συγκέντρωση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με αυτές, το προβάδισμα των ΝΑΙ είναι σαφές αλλά δεν έχει ακόμη ξεφύγει δραματικά από τα ΟΧΙ. Με την προβολή των αναποφάσιστων το κατώτερο ποσοστό για τα ΝΑΙ είναι στα 53,8% και το μεγαλύτερο στο 54,5. Με τις ίδιες προϋποθέσεις τα ΟΧΙ κυμαίνονται από 45,5 έως 46.2%.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM