Συνδιάσκεψη Ευρωπαίων υπουργών για την απαγόρευση λάπτοπ και ταμπλετών σε πτήσεις από Ευρώπη προς ΗΠΑ

Συνδιάσκεψη Ευρωπαίων υπουργών για την απαγόρευση λάπτοπ και ταμπλετών σε πτήσεις από Ευρώπη προς ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μεταξύ του Επίτροπου Δ. Αβραμόπουλου, Ευρωπαίων υπουργών (Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μεγάλη Βρετανίας) και του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κέλι σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης μεταφοράς φορητών υπολογιστών στις καμπίνες των επιβατικών αεροπλάνων σε πτήσεις από την Ευρώπη, αναφέρεται σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η WSJ, τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τη μεταφορά μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φορητοί υπολογιστές και tablets στις καμπίνες αεροπλάνων που πραγματοποιούν πτήσεις προς τις ΗΠΑ από δέκα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και τη Βόρειας Αφρικής. Η Μεγάλη Βρετανία επέβαλε την ίδια απαγόρευση για πτήσεις από έξι χώρες, που δεν συμπίπτουν με τους περιορισμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν σε αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια πιθανή επέκταση της απαγόρευσης.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι αναμένεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευρωπαίους υπουργούς, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους ότι δεν θα επεκταθεί η απαγόρευση της μεταφοράς φορητών υπολογιστών στις καμπίνες των αεροπλάνων σε πτήσεις από την Ευρώπη, χωρίς να υπάρξει προηγούμενη ειδοποίηση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος σε δήλωσή του στη WSJ ανέφερε ότι η επικοινωνία με τον κ. Κέλι ήταν «ειλικρινής και εποικοδομητική» και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μοιράζονται με τους Ευρωπαίους εταίρους τους κάθε πληροφορία σχετικά με τρομοκρατικές απειλές, καθώς "οι τρομοκράτες στρέφονται εξίσου εναντίων όλων μας".

"Προσκαλέσαμε τον κ. Κέλι να έρθει στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ τόνισε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών, με μια προσέγγιση που θα βασίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και που θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM