Ερντογάν: Η Φενερμπαχτσέ κέρδισε τον τίτλο, χάρη στον Ομπράντοβιτς και τον Σλούκα

Ερντογάν: Η Φενερμπαχτσέ κέρδισε τον τίτλο, χάρη στον Ομπράντοβιτς και τον Σλούκα Facebook Twitter
0

Τη νίκη της Φενερμπαχτσέ στον τελικό του φετινού Euroleague, χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καταδείξει τη συνεργασία των χωρών της περιοχής, μιλώντας στη σύνοδο του ΟΣΕΠ που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, ενδεικτικό στοιχείο της συνεργασίας των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου είναι ότι η τουρκική Φενέρ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, χάρη στον Σέρβο προπονητή Ζέλκο Ομπράντοβιτς και ηγέτη τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, Κώστα Σλούκα.

«Σήμερα κάνουμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Σας συγχαίρουμε αγαπητοί μας φίλοι για την ίδρυση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Κατάγομαι από την πόλη Ρίζε και επιτρέψτε μου να είμαι μαζί σας ως συμπατριώτης σας, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από αυτή την άποψη, ο ΟΣΕΠ αποτελεί ένα ξεχωριστό μέρος για μένα, έχει διαφορετική σημασία. Κάθε ένα από τα κράτη μέλη έχει διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, πολιτική κατανόηση και οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, όλοι μας θα έλεγα, συγκλίνουμε σε έναν κοινό παρονομαστή στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Αποτελεί την πύλη εισόδου στην ίδια αγορά», τόνισε επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Μαζί πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μας δίνει τα πάντα πολύ περισσότερα από όσα μας παίρνει. Η συνεργασία αυτή είναι επίσης ενισχύει την αλληλεγγύη μας στο μέλλον. Η ενίσχυση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού είναι πολύ σημαντική από την άποψη αυτή», ανέφερε ο κ. Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM