Αυξήθηκε στους 30 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Λονδίνο

Αυξήθηκε στους 30 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον πύργο διαμερισμάτων Grenfell Tower στο Λονδίνο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και ένα άτομο που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα σήμερα, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 νεκρούς, η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε κατάλογο 65 ανθρώπων που αγνοούνται και ενδεχομένως είναι νεκροί.

Η αστυνομία του Λονδίνου έχει αναφέρει ότι θα χρειαστούν ίσως και μήνες για να ερευνηθούν όλοι οι χώροι του καμένου κτιρίου και για να αναγνωρισθούν τα θύματα.

Σήμερα, οι βρετανικές εφημερίδες ενισχύουν τις κατηγορίες προς την κυβέρνηση προβάλλοντας σειρά αναπάντητων ερωτημάτων για τις συνθήκες της καταστροφής και επικεντρώνοντας στα εύφλεκτα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου που οδήγησαν στην αστραπιαία επέκταση της φωτιάς.

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή ενδελεχούς δημόσιας έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM