Μαυραγάνης: Οι πολίτες να διαγράψουν κλαπέντα ή απωλεσθέντα οχήματα για να γλυτώσουν το πρόστιμο

Μαυραγάνης: Οι πολίτες να διαγράψουν κλαπέντα ή απωλεσθέντα οχήματα για να γλυτώσουν το πρόστιμο Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
0

Να προσέλθουν στις κατά τόπους διευθύνσεις μεταφορών και να διαγράψουν τυχόν κλαπέντα ή απωλεσθέντα οχήματά τους, αλλά και να δηλώσουν ακινησία για όσα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν πλέον, προκειμένου να τακτοποιηθεί το τοπίο γύρω από τα ανασφάλιστα οχήματα, καλεί τους πολίτες ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

 Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μαυραγάνης γνωστοποίησε ακόμη ότι έχει ζητήσει από τις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν δόσεις για να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων και σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα εισηγηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης -στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες- να συμπληρώσει μία σχετική διάταξη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα που έλαβαν πολίτες, των οποίων τα οχήματα είχαν κλαπεί, διευκρίνισε ότι οι εν λόγω περιπτώσεις αφορούν κυρίως περιστατικά πριν από το 2010, οπότε δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό σύστημα στην αστυνομία για την καταχώρηση κλοπής ή απώλειας οχημάτων. Τότε, συνήθως, όπως είπε, οι πολίτες δεν πήγαιναν στην αστυνομία να παραλάβουν την οριστική βεβαίωση για την απώλεια του οχήματός τους και δεν την κατέθεταν, ως όφειλαν, στη διεύθυνση μεταφορών της περιφέρειάς τους για να κάνουν διαγραφή του οχήματός τους.

Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι «η ψηφιοποίηση είναι το άλφα και το ωμέγα στην εποχή μας», προσθέτοντας ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες «να επιλύσει μέσα στον τελευταίο 1,5 χρόνο θέματα ψηφιοποίησης που η Ελλάδα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες».

Σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής φορτωτικής που εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες, ο κ. Μαυραγάννης εξήγησε ότι πρόκειται, ουσιαστικά, για μία προσπάθεια ψηφιοποίησης των εγγράφων που συνοδεύουν ένα φορτίο. Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημείωσε, θα καταπολεμηθεί το παράνομο καμποτάζ από τις γειτονικές χώρες, καθώς όλες οι πληροφορίες θα «ανεβαίνουν» πάνω στο ψηφιακό σύστημα και από εκεί όλα θα μπορούν να ελεγχθούν, προς όφελος και των ιδιοκτητών φορτηγών και των μεταφορέων που θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα στον τομέα των μεταφορών.

Για όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup επανέλαβε την προσωπική θέση του ότι η ρήτρα ανάπτυξης είναι «η μόνη λύση για τη χώρα» καθώς, όπως ανέφερε, αφορά «τη σύνδεση των καταβολών περί το χρέος με την ανάπτυξη, τον πλούτο που πετυχαίνει κάθε χρόνο η Ελλάδα».

Τέλος, χαρακτήρισε μονόδρομο την αναπτυξιακή τράπεζα στην Ελλάδα και έκανε λόγο για ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ