Σε πύρινο κλοιό με δύο πυρκαγιές παραμένει η ανατολική Μάνη

Σε πύρινο κλοιό με δύο πυρκαγιές παραμένει η ανατολική Μάνη Facebook Twitter
1

Μεγάλες ζημιές και αρκετά καμένα σπίτια σε Κάτω Κότρωνα, Παρασύρο, Σκουτάρι και Δροσοπηγή άφησε πίσω της η φωτιά που μαίνεται στην Ανατολική Μάνη.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, με ιδιαίτερη ένταση από το πρωί, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην πυρκαγιά στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούν από το πρωί 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων ενώ παράλληλα στην περιοχή του Παρασύρου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου στον Πύρριχο Λακωνίας η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι.

Σήμερα το πρωί οι τοπικές αρχές επιρρίπτουν ευθύνες για τη φωτιά στην πυροσβεστική. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος την απόλυτη ευθύνη για την φωτιά την έχει η πυροσβεστική, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρξε συντονισμός.

 

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα είπε χθες το βράδυ ότι «είχαμε ανάγκη από εναέρια μέσα, αλλά δεν τα είχαμε όταν έπρεπε να τα έχουμε» και πρόσθεσε: «Ρίψεις νερού έκαναν ένα ελικόπτερο Σινούκ, μικρά αεροπλάνα, που όμως έπρεπε να ανεφοδιάζονται στην Καλαμάτα, και τελευταία, πριν δύσει ο ήλιος, ήλθαν και δύο Καναντέρ, τα οποία όμως έκαναν λίγες ρίψεις».

Ακόμη, η κυρία Τζανετέα ανέφερε ότι «υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, του δήμου Ανατολικής Μάνης, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου και του κέντρου υγείας, ώστε να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και παραθεριστές λόγω του αποκλεισμού δρόμων από την φωτιά». Όπως εξήγησε, «υπήρχε ετοιμότητα για μεταφορά ατόμων μέσω θαλάσσης, αλλά τελικά άνοιξε ο δρόμος και έτσι όσοι ήθελαν, κατάφεραν να φύγουν οδικώς».

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM