H Google αποκαλύπτει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του «Πώς να...» στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο

H Google αποκαλύπτει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του «Πώς να...» στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο Facebook Twitter
0

Η Google έχει δημιουργήσει έναν νέο ιστότοπο χρησιμοποιώντας δεδομένα αναζήτησης και τους ειδικούς από το News Lab της, σε συνεργασία με τον Xaquin G.V., έναν δημοσιογράφο που ειδικεύεται σε interactive visual data.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί δεδομένα σχετικά με τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται από χρήστες που ψάχνουν να ενημερωθούν για το πως να κάνουν πράγματα - οι περιβόητες αναζητήσεις «How to...».

Ο Xaquin εξηγεί ότι εμπνεύστηκε από τις δικές του αναζητήσεις, που απορρέουν από τη γενική έλλειψη γνώσεων για δουλειές του σπιτιού γύρω από το σπίτι και είπε πως ξοδεύει πολύ χρόνο προσπαθώντας να μάθε πώς να κάνει σχετικά βασικά πράγματα όπως το  να διορθώσει ένα καζανάκι.

Ο νέος ιστότοπος επιτρέπει στους χρήστες να εισέλθουν σε οποιαδήποτε χώρα επιθυμούν σε ένα πεδίο για να δουν τις κορυφαίες αναζητήσεις "πώς να επισκευάσεις... " για την περιοχή τους.

Η ιστοσελίδα εξετάζει επίσης τις κορυφαίες 100 αναζητήσεις «Πώς να...» σε όλο τον κόσμο και για άλλα ζητήματα εκτός από τις επισκευές.

Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν πώς να κάνουν τηγανίτες, να βγάλουν χρήματα, να χάσουν βάρος και να βράσουν αυγά. Επίσης θέλουν πραγματικά να μάθουν πώς να δίνουν ένα φιλί ή πως θα πετύχουν μια εγκυμοσύνη.

Ποια είναι τα πράγματα που οι Έλληνες θέλουν να μάθουν πως επισκευάζονται; Τα δεδομένα δείχνουν πως οι περισσότερες αναζητήσεις γίνονται για πόρτες και ακολουθούν οι βλάβες σε τοίχους, σε παράθυρα, σε πρίζες, σε ψυγεία,  σε πλυντήρια και σε καζανάκια.

H Google αποκαλύπτει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του «Πώς να...» στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο Facebook Twitter

Αναλυτικά για την Ελλάδα, αλλά και όλες τις χώρες θα δείτε εδώ τις αναζητήσεις.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM