Ο Μακρόν θα παρουσιάσει προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, δυο ημέρες πριν τις γερμανικές εκλογές

Ο Μακρόν θα παρουσιάσει προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, δυο ημέρες πριν τις γερμανικές εκλογές Facebook Twitter
0

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παρουσιάσει λεπτομερέστερες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη στις 26 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, δήλωσε σήμερα γαλλική διπλωματική πηγή.

 

Ο Μακρόν θέλει να πραγματοποιηθεί ένα γιγάντιο άλμα προς τα εμπρός στην ευρωπαϊκή συνεργασία. Ζητεί να δηγμιουργηθούν μια θέση υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης που θα επιβλέπουν έναν χωριστό προϋπολογισμό αυτής της ομάδας κρατών.

 

O Μακρόν είχε προαναγγείλει την την παρέμβαση του κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα και τη συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ο αποκλεισμός επεβλήθη σε εφαρμογή της απόφασης του καϊμακάμη του Μπέγιογλου για απαγόρευση των νυχτερινών πορειών, εορτασμών και εκδηλώσεων και η οποία παρατάθηκε σήμερα το πρωί
LIFO NEWSROOM